Nieuw

Steeds meer Duitsers verliezen vertrouwen in overheid en politiek

De Syrische groot-families krijgen vijfcijferige sommen steun per maand, terwijl Duitse gepensioneerden voor statiegeldflessen in het afval moeten graaien. Fotocollage © Deutschland Kurier.

“Is dit alles nog wel rechtvaardig?” Steeds meer mensen in Duitsland stellen zich deze vraag. Bijna elke tweede Duitse burger heeft in dit land het vertrouwen in rechttvaardigheid verloren (“Infratest dimap”). Meer dan 13 jaar kanselierschap van Angela Merkel (CDU) heeft het vertrouwen van mensen die al langer in Duitsland wonen tot op de grondvesten geschokt.  De ‘Deutschland-Kurier’ noemt 13 schreeuwende onrechtvaardigheden.

Twee zinnen van Angela Merkel (CDU) zullen in het bijzonder onthouden worden. Een daarvan is: “Het kan me niet schelen of ik schuld heb aan de toestroom van vluchtelingen, nu zijn ze er eenmaal”. De andere is: “De mensen in Duitsland zijn nog nooit beter af geweest dan nu”. Beide zinnen kunnen niet worden overtroffen in cynisme. De ene zin staat voor de heerschappij van het onrecht bij de opening van de grens in 2015. De andere zin, die vandaag aan de orde zou moeten komen, is een klap in het gezicht van steeds meer mensen die zichzelf de vraag stellen:

“Bestaat er in Duitsland überhaupt nog rechtvaardigheid?”

Dit was waar “Infratest dimap” in het najaar van 2018 als onderdeel van een representatief onderzoek voor ‘Norddeutscher Rundfunk’ (NDR) meer over wilde weten. Het resultaat was een klap in het gezicht van Angela Merkel’s politiek: slechts 15 procent van de ondervraagden dacht dat het vandaag de dag in Duitsland eerlijker was dan tien jaar geleden. 42 procent was van mening dat er niets veranderd was. Maar bijna evenveel burgers (39 procent) vonden dat de omstandigheden in Duitsland in de afgelopen tien jaar onrechtvaardiger waren geworden. Het zou dus tijd moeten voor een groot debat over justitie.

Wij vragen u, bondskanselier, is het eerlijk:

 • Dat de pendellaarsvergoeding (0,30 euro) sinds 2004 niet is verhoogd, hoewel de brandstofprijzen sindsdien zijn gestegen van 1,14 naar 1,30 euro (Super) en van 0,94 naar 1,21 euro (Diesel) en ondertussen al veel hoger zijn geweest?
 • Dat een hardwerkende verkoopster in Beieren 200 euro kleuterschoolgeld moet betalen en tegelijkertijd met haar belastingen de gratis kleuterschoolplaats van de links-groene Veganer-Schickeria in het Berlijnse district “Prenzlauer Berg” financiert?
 • Dat een politieagent in München, Frankfurt of Hamburg niet meer kan wonen in de stad die hij geacht wordt te beschermen omdat hij de huur niet kan betalen?
 • Dat een Syrische familie in het Westerwald meer dan 20.000 euro per maand aan steun ontvangt, terwijl Duitse gepensioneerden in het huisvuil graven voor statiegeldflessen?
 • Dat leden van Arabische gangsterclans sociale bijstand krijgen terwijl ze met drugshandel, prostitutie en afpersing van beschermingsgeld miljoenen naar binnenslepen?
 • Dat de leden van het Europees Parlement meer dan 300 euro “dagvergoeding” ontvangen voor vergaderingen die zij niet hebben bijgewoond?
 • Dat een gepensioneerde die 40 jaar heeft gewerkt en in het socialezekerheidssysteem is gevallen, vaak minder geld van de staat ontvangt dan een islamitische verdachte onder toezicht van de politie?
 • Dat honderdduizenden kinderen in dit land opgroeien zonder toegang tot het snelle internet en Duitsland dreigt de aansluiting naar de toekomst te missen, terwijl parasitaire asielfraudeurs niet worden uitgezet omdat ze geen papieren hebben, maar ALTIJD een smartphone?
 • Dat de staat kan eisen dat een ontvanger van steun die niet in staat is om te werken haar hond op te geven, omdat ze anders geen sociale huisvesting krijgt?
 • Dat Duitse spaarders met 150 miljard euro aansprakelijk zijn voor de gigantische obligatieprogramma’s van de “Europese Centrale Bank” (ECB), terwijl hun spaargeld jaar na jaar wordt gedevalueerd door het nultarief beleid van juist deze ECB?
 • Dat werknemers op oudere leeftijd niet eens 50 procent van hun laatste salaris voor hun oude dag ontvangen – maar ambtenaren met pensioen gaan met maximaal 71,5 procent van hun laatste salaris zonder dat zij een cent hebben betaald en zonder dat zij een ziektekostenverzekeringsbijdrage uit hun ouderdomspensioen hoeven te betalen?
 • Dat de districtsrechtbank van Landau (Rijnland-Palts) de Afghaanse Abdul Mobin D. heeft veroordeeld tot een gevangenisstraf van slechts acht jaar en zes maanden voor de moord op Mia Valentin, terwijl parkeerovertreders de “volledige hardheid van de rechtsstaat” voelen?
 • Dat 13 miljoen dieselrijders, die jarenlang door overheidspropaganda en belastingprikkels werden aangemoedigd om een nieuwe auto te kopen, nu vrijwel van de ene op de andere dag onteigend zijn en letterlijk worden afgeschilderd als het “laatste stukje drek?”

Wij denken, mevrouw bondskanselier: Nee, dat is absoluut niet eerlijk! Dit is vaak het directe en indirecte gevolg van uw beleid. Maar bovenal is het echter de sociale verdeeldheid van een land waaraan de boze geest waarvoor uw naam staat, een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd.

Bron:

Immer mehr Menschen verlieren das Vertrauen in Staat und Politik

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7994 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Steeds meer Duitsers verliezen vertrouwen in overheid en politiek

 1. edwin vissers // februari 20, 2019 om 10:03 //

  Slinks, sluw, huichelachtig, verraderlijk, leugenachtig, onbetrouwbaar, vals, genieperig, heimelijk, arglistig, gluiperig, oneerlijk, perfide, gluips, geniepig, zoals al dit tuig is.

  De reden zal zijn dat ze weten dat het volk het niet wil, waarmee ze zichzelf dus volkomen diskwalificeren als volksvertegenwoordigers. Het zijn de vertegenwoordigers van de werkelijke machthebbers die willen dat wij allemaal slaven worden onder één wereldregering, een wereld zonder een blanke christelijke beschaving.

  Liked by 2 people

 2. Ook de Duitsers staat het water tot ver boven de lippen, al die asielzoekers die bakken vol geld kosten die de eigen mensen moeten ophoesten…in heel Europa zijn de mensen het zat…

  Like

 3. Asielparasitisme komt er percentueel bij die vragen nog mild vanaf. En dan is bij onze oosterbuurtjes de hier ter lande volkomen doorgeslagen klimaathysterie nog niet eens volledig doorgedrongen gezien die lijst.

  Like

 4. Niet alleen Duitsers, maar heel Europa.
  Dat komt ervan om de mensen voortdurend uw wansmakelijke politieke agenda te presenteren.
  Misschien nog wat meer radicale moslims als burgemeester promoveren.
  Een slag en een spuug in het gezicht van de blanke Europeaan, en dan verbaasd zijn dat uw volk de regering niet meer vertrouwt.

  U kan veel doen om ons te manipuleren, (de domsten – zoals klimaatspijpelaars -eerst, maar u kan ons niet verplichten u als regering te vertrouwen.
  Dat moet vast frustrerend zijn, dat ondanks al het geïndoctrineer, mensen hun eigen beoordelingsvermogen en denkwezen niet verloochenen. Ook al dacht u tijdens de Kerk-indoctrinatie van wel.

  En steek u vaccins in uw reet!
  Te meer kabaal de MSM hierover maakt, te meer ik het agenda erachter zie.
  Het ware blanke genocide-dictatuur.
  Ik sterf nog liever in de wetenschap dat de regering mij geen spuiten geeft om mijn immuunsysteem te verzwakken.

  De MSM wil ons laten geloven dat het bangmakerij is, maar het constant hameren hierop en verhalen verzinnen in de MSM om de publieke opinie te beïnvloeden, legt het er bij mij ogendik bovenop.
  Wanneer het toch bangmakerij is, en wij daardoor sterven, hebben jullie ook je doel bereikt.

  Dit gaat natuurlijk over de kinderen van islamieten waarvan ouders niet willen dat ze met chemische troep ingespoten worden.
  Zolang dat niet wordt toegegeven, heb ik alle recht om de regering niet te vertrouwen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s