Nieuw

Populisme nu net zo groot als sociaaldemocratie in Europa

Er zijn duidelijk goede redenen voor de bittere aanvallen van de sociaal-democraten op het zogenaamde rechtse populisme en de immigratiekritiek voor de EU-verkiezingen van dit voorjaar. Volgens de nieuwe populisten-index van de sociaal-liberale Timbro stemt nu meer dan een op de vier kiezers in Europa op populistische partijen – dus evenveel als sociaal-democratisch stemmen.

– Populisme als politieke macht in Europa is nu twee keer zo sterk als liberalisme en gelijk aan sociaaldemocratisch. Het is een historische verschuiving die we zien, zegt Andreas Johansson Heinö, chef van Timbro, in een persbericht.

Een totaal van 71 miljoen, overeenkomend met 26,8 procent, van Europa’s 264 miljoen stemgerechtigde burgers kozen de laatste keer dat het nationale verkiezingen waren om hun stem uit te brengen op een populistische partij.

– In tegenstelling tot drie of vier jaar geleden, toen de groei zowel op links als rechts plaatsvond, wordt de ontwikkeling nu uitsluitend verklaard door een groeiende rechts-populistische bevolking, zegt Andreas Johansson Heinö.

In “Balkanlanden” zijn sociaal-democratische partijen vaak ook “erg populistisch”, merkt hij op.

– Dit voorjaar wachten zowel de verkiezingen voor het Europees Parlement als de nationale verkiezingen, bijvoorbeeld in Spanje, Denemarken en Finland. We weten nu al dat populistische partijen in het middelpunt van de verslaggeving zullen staan, zegt Andreas Johansson Heinö.

Bron:

The Timbro Authoritarian Populism Index (TAP)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8180 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s