Nieuw

Nederland monddood – Europese lidstaten stemmen in met ‘uploadfilter’ en ‘linktaks’

De Europese Raad heeft woensdag ingestemd met de omstreden hervorming van het Europese auteursrecht. De aanpassingen omvatten onder meer het zogenoemde ‘uploadfilter’ en de ‘linktaks’.

Nederland, Finland, Italië, Luxemburg en Polen steunden de hervorming niet. Het instemmen door de 21 overige lidstaten was genoeg voor een akkoord namens de Europese Raad.

Critici wijzen erop dat grote techbedrijven zoals Google een filter zullen toepassen om schadeclaims te voorkomen. Dit filter leidt volgens hen tot een beperking van de vrijheid van meningsuiting, omdat het ook rechtmatig geüpload materiaal zou kunnen tegenhouden.

Nu.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Nederland monddood – Europese lidstaten stemmen in met ‘uploadfilter’ en ‘linktaks’

  1. Die Nederlandse “tegenstem” is een wassen neus, toch heksje Ollongren?

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s