Nieuw

Na meer dan 100 misdrijven wordt de Nigeriaan gedeporteerd nadat hij een duif onthoofdt door het beest de kop af te bijten

foto ter illustratie, willekeurige Afrikaan

Burg – Uiteindelijk werden er door de jongeman uit Niger in Burg, Jerichow, Magdeburg en Potsdam veel meer dan 100 kleine misdaden begaan – diefstallen, kleine lichamelijke schade, beledigingen, schade aan eigendommen. De laatste vier dagen werd hij om de beurt gevolgd door drie of vier politieagenten om nog meer ellende te voorkomen.

Winkeliers in Burg slaakten een zucht van opluchting als de 20-jarige hun winkel passeerde, want hij sloopte vaak schappen en vernietigde uitgestalde waren. Twee weken geleden trok hij de aandacht van de media toen hij bij het station van Maagdenburg een duif in zijn mond stak en deze met zijn tanden onthoofdde. Aansluitend bespuugde, beledigde en sloeg hij een treinconducteur.

Begin april zal de vluchteling op grond van de Overeenkomst van Dublin uit Duitsland worden gevlogen – dat wil zeggen dat hij terugkeert naar de staat waarin hij voor het eerst op Europees grondgebied is gestapt. Dit is Italië. “We weten dat we alleen het probleem verschuiven,” zei Barz. Maar deze stap was belangrijk: “We zijn blij dat Burg een zucht van opluchting kan slaken”.

De Burger-politiechef Janine Herfen bevestigde het standpunt van de vicelandenraad: “Deze zaak kostte veel energie en bond personeel vast. Vanwege het grote aantal strafbare feiten en de enorme frequentie waarmee de man opnieuw werd veroordeeld, waren er sinds februari ook ambtenaren van de Stendal-inspectie in Burg in dienst.

Bundel autoriteiten
Voor Barz heeft het geval van de 20-jarige de zwakke punten in de omgang met vluchtelingen aan het licht gebracht. “We hebben dringend hulp nodig van de grote politici”, aldus de Deputy District Administrator, die ook verantwoordelijk is voor de Foreigners Authority. Wat hij hiermee bedoelt, zegt Barz ook duidelijk: “Ik zou willen dat we sneller en in grotere contingenten uit Duitsland zouden kunnen deporteren, zodat we meer tijd hebben om voor andere vluchtelingen te zorgen en hen te integreren”. Concreet noemde hij drie punten die hij van de grote politici verwachtte: in plaats van de kwestie via verschillende autoriteiten – Bamf, Foreigners’ Authority, State Administration Office – acht hij het verstandiger om alles in één te bundelen. Aan de andere kant moeten de mogelijkheden om beperkingen op te leggen in zaken als Burg worden verbeterd. En tot slot: Barz gelooft dat er in Duitsland geen deportatieplaatsen zijn. “Dat was de kern van de zaak,” zei Barz.

Derde uitwijzingspoging
Dit is al de derde poging om de jongeman uit Niger te deporteren. Hij kwam Duitsland binnen in 2017. In maart van dat jaar kwam hij naar Burg. Hij diende een asielaanvraag in, die door het Federaal Bureau voor Migratie en Vluchtelingen werd afgewezen. Hij was toen in principe verplicht om Duitsland weer te verlaten, maar werd aanvankelijk getolereerd. De eerste uitzetting was gepland voor medio april 2018. Volgens Barz is het mislukt omdat de 20-jarige niet thuis was. Tijdens de tweede, in mei 2018, weigerde de piloot om de extreem weerbarstige man aan boord van zijn vliegtuig te houden. Deze keer wordt hij begeleid door agenten teruggevlogen.

Geen alternatieven
Barz zag overigens geen alternatief voor deportatie. De psychologische behandeling van de vluchteling had alleen kunnen plaatsvinden als de bijbehorende medische diagnoses beschikbaar waren geweest. Dit was niet het geval ondanks herhaalde vrijwillige verblijven op de psychiatrische afdeling in Jerichow. Bovendien was de juridische situatie duidelijk: “De asielaanvraag werd afgewezen”.

Bron:

ABSCHIEBUNG – Flüchtling muss Burg verlassen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Na meer dan 100 misdrijven wordt de Nigeriaan gedeporteerd nadat hij een duif onthoofdt door het beest de kop af te bijten

  1. Wat moeten ze in Italië met zo’n idioot? Terug naar het land van herkomst en nooit meer terug naar Europa!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s