Nieuw

Jean-Claude Juncker wil Orban uit de Europese Volkspartij gooien

De uitspraak komt nadat de Hongaarse regering een campagne heeft gelanceerd tegen Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie en zelf lid van de Europese Volkspartij, met de beschuldiging dat Brussel een migratiebeleid probeert af te dwingen dat “de veiligheid van Hongarije fundamenteel bedreigt”.

De Europese Volkspartij is de grootste partij in het Europees Parlement. Deze omvat onder andere de Nederlandse CDA en de Hongaarse Fidesz, de partij van Viktor Orban.

Tegens leugens kun je niet veel doen, zei Juncker over de campagne tijdens een voordracht in Stuttgart.

– De conservatieven in Hongarije vertegenwoordigen op geen enkele manier de christelijke democratische waarden. Ik ben van mening dat er voor hen geen plaats is in de Europese Volkspartij.

De Europese Volkspartij heeft al eerder opgeroepen om de partij van Orban uit te sluiten, vooral nadat de parlementsleden vorig jaar een motie hadden ingediend waarin staat dat Hongarije het risico loopt de “kernwaarden” van de EU te schenden, wat kan leiden tot een disciplinaire procedure tegen Boedapest.

– Zij hebben in het Europees Parlement niet op mij gestemd. Dat deed ook niet extreemrechts. Ik herinner me dat Le Pen zei: “Ik stem niet op u”. Ik zei: “Ik wil uw stem niet. Er zijn stemmen die je gewoon niet wilt”.

Bron:

Juncker: Hungary’s ruling Fidesz doesn’t belong in EPP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Jean-Claude Juncker wil Orban uit de Europese Volkspartij gooien

 1. merel vogel // februari 21, 2019 om 00:25 //

  Verstandige bejaarden met dergelijke lichamelijke condities schaffen zich een rollator aan.
  De omstanders gaan zo ook door hun rug.

  Like

 2. Juncker de drankorgel hoop dat de Hongaren ook net als VK de middel 🖕🏼 Naar je opsteken en zeggen doei EU doei Brussel jullie mogen van ons kapotvallen

  Like

 3. Democratie is Juncker vreemd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s