Nieuw

Het Verenigd Koninkrijk trekt staatsburgerschap in van Jihad-bruid

Screenshot YouTube.

Op 15-jarige leeftijd verliet ze Groot-Brittannië om zich aan te sluiten bij de IS in Syrië. Nu wil Shamima Begum terugkomen – maar de Britse regering reageert door in plaats daarvan haar burgerschap in te trekken.

Shamima Begum, die heden ten dage 19 jaar oud is, werd maandag in Syrië door de BBC geïnterviewd.

Ze verliet in 2015 samen met twee leeftijdgenoten Londen om zich aan te sluiten bij de islamitische staat, IS.

Nu de terroristische groepering in Syrië definitief verslagen is, wil ze terug naar huis.

In het interview met de BBC zei ze dat ze terug wilde naar het Verenigd Koninkrijk en haar zoon, die ze dit weekend bevallen heeft, daar wil laten opgroeien.

Maar nu heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken gereageerd door een proces op gang te brengen om Shamima Begum haar burgerschap te ontnemen, meldt BBC News. De ouders zijn naar verluidt per brief op de hoogte gesteld van de beslissing.

Haar moslim advocaat, Tasnime Akunjee, heeft beloofd met alle mogelijke juridische middelen in beroep te gaan tegen de beslissing, aldus BBC News.

Bron:

Shamima Begum: IS teenager to lose UK citizenship

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Het Verenigd Koninkrijk trekt staatsburgerschap in van Jihad-bruid

 1. Like

 2. Ze wil nu naar Nederland komen, haar man was ” nederlander”……..

  Like

 3. CurvedAir // februari 20, 2019 om 16:43 //

  Heel stoer trekken de Britten nog het staatsburgerschap in van deze kalifaat-zeug, maar het zijn wat laffe achterhoedegevechten, want Brittannië is al vrijwel geheel geïslamiseerd.

  Gezien het feit dat al hele islamitische bergdorpen zijn opgenomen, een deel van de blanke bevolking van Londen zijn toevlucht elders heeft gezocht, en het burgemeesterschap van hetzelfde Londen al in handen is van een zandneger, komt dit over als de spreekwoordelijke mosterd na de maaltijd.

  Like

 4. Goed gedaan…terroristen kunnen we missen als kiespijn…dat ze maar emigreert naar een kalifaat…kan ze precies leven zoals zij dat graag wil…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s