Nieuw

Europese verkiezingen: Salvinis Lega staat op de rand van de overwinning

Partijleider van de Italiaanse Lega, Matteo Salvini - Foto: Flickr / Europees Parlement CC BY-NC-ND 2.0

Volgens enquêtes kan de EU-kritische Lega van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini rekenen op een enorm electoraal succes bij de Europese verkiezingen. Conservatieven en sociaal-democraten zouden voor het eerst de absolute meerderheid in het Europees Parlement kunnen verliezen.

De Lega staat op het punt om na de Duitse CDU de tweede grootste partij in het Europees Parlement te worden. Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei zal de CDU waarschijnlijk 29 zetels hebben (na 34 bij de verkiezingen van 2014), terwijl de Lega volgens een nieuwe peiling 32 procent heeft en volgens de Financial Times 27 zetels kan claimen. Dit zou de politieke verschuivingen in Europa, die toch al enige tijd opdoemen, nog meer versterken.

Volgens de prognoses zal de Europese Volkspartij (EVP), waarin de CDU de leidende politieke macht is, waarschijnlijk dalen van de huidige 217 naar 183 zetels, de sociaal-democraten zelfs van de huidige 186 naar slechts 135. Ondertussen zouden de EU-sceptische en EU-kritische partijen in totaal 153 zetels kunnen winnen, wat overeenkomt met de huidige cijfers van de drie parlementaire fracties EKR, EFDDD en ENF.

Gezien het feit dat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk het aantal zitplaatsen zal verminderen van 751 naar 705, ziet het er zo uit: De EVP zal slechts ongeveer 26 procent van de zetels hebben in plaats van de huidige 29, terwijl de sociaaldemocraten (S&D) van de huidige 25 procent naar 19 procent zullen schuiven. De zogenaamde EU-sceptici of EU-critici (waaronder partijen uit het hele spectrum) verhogen hun aandeel van de parlementsleden van ongeveer 20 procent nu tot ongeveer 22 procent. Als de niet-ingeschreven leden van verschillende partijen worden toegevoegd, kan de toename iets groter zijn.

Maar: voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Parlement zouden de twee grote “volkspartijen” van conservatieven en sociaal-democraten de absolute meerderheid van het mandaat kunnen verliezen, omdat ze van de huidige 54 procent van de leden zouden dalen tot slechts 45 procent. Dit zou betekenen dat zij de steun van de liberalen (die waarschijnlijk licht zullen toenemen) en/of de groenen (die geconfronteerd worden met een verlies van hun mandaat) nodig hebben om een verdere “verdieping” van de Unie (d.w.z. de vorming van een EUdSSR) door te zetten.

Bron:

Europawahl: Salvinis Lega vor Siegeszug

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7994 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Europese verkiezingen: Salvinis Lega staat op de rand van de overwinning

 1. Prachtig…onze redding is nabij…mocht Nederland ten prooi vallen aan de islamisering, kan ik altijd nog naar Italië vluchten…

  Liked by 1 persoon

 2. of Hongarije als het in de buurt moet blijven

  Like

 3. Salvini is een top gast, steekt zijn nek uit ( al letterlijk ) voor gerechtigheid tot zijn land. Dat is dus sociaal nationalistisch. In Nederland kun je dat vergeten, mede door het lamme te ge-
  moedelijke volk. Nu is dat in Duitsland ook het geval, die anders zo niet waren. Men heeft zijn trots verloren, zijn geloof in wat ze eens waren. Je mag trots op je eigen volk zijn, en er voor op-
  komen. Bij Salvini zie ik die trots. Ik wens hem en zijn partij veel succes.

  Liked by 2 people

 4. 22 Procent … daar ga je echt geen oorlog mee winnen. Onvoorstelbaar die schijnbare aanhang voor de zittende kliek.

  Onvermijdelijke verkiezingsfraude daargelaten.

  Liked by 1 persoon

 5. crystal music // maart 11, 2019 om 23:16 //

  wilders steekt ook zn nek uit maar word verguist door eigen landgenoten das de mentaliteit in nederland een kleurling zei mij eens nederlanders zijn lafaards geloof me wat tie hiermee bedoelde daar vroeg ik niet naar twas in een cafe maar dat hij gelijk heeft dat geloof ik althans de meeste nederlanders als het op vechten aankomt zijn ze weg dat komt door die slappe opvoeding de oudere nederlanders hadden meer LEF!KOM zet je kind op een vechtsport dan overleeft hij of zij het misscien nog ik niet meer want ik mocht nooit op een vechtsport als kind van de jaren 60 en ik wilde wel!!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s