Nieuw

Russen drijven de spot met de somalisering van de Zweedse geschiedenis

"Vikingen waren Afrikaanse homo's"

Nadat de Zweedse staatstelevisie Sverige Television (SVT) met een teaser kwam waarin werd  beweerd dat de Zweedse bevolking meer dan 10.000 jaar geleden bestond uit Somaliërs met blauwe ogen, liet de kritiek niet lang op zich wachten. Verschillende nationalistische Zweden hebben kritiek geuit op de zwak onderbouwde “Somalië-theorie”. Deze worden nu ondersteund door het Russische staatskanaal Sputnik International.

Sputnik belicht ook de Zweden die SVT beschuldigen van indoctrinatie om de mensen te doen geloven dat men altijd al diversiteit en immigratie in Zweden heeft gehad.

“De eerste Zweden waren jagers en verzamelaars met een donkere huidskleur, die aan het einde van de ijstijd vanuit het zuiden naar Scandinavië verhuisden. Daar werden ze al snel vergezeld door een nieuwe immigratiegolf, deze keer uit het oosten, wat resulteerde in de meest diverse bevolking van Europa in het stenen tijdperk”, beweert men in nieuwe documentaire van de nationale SVT-zender van Zweden.

“De eerste Zweden”, een nieuwe documentaire van de Zweedse staatstelevisie, heeft in de aanloop naar de uitzending ervan voor veel kritische reacties gezorgd en weerstand gekregen.

Volgens SVT waren de eerste moderne mensen die het huidige Zweden binnenkwamen, jager-verzamelaars met een donkere huidskleur die de migrerende rendieren volgden.

Mattias Jakobsson, professor in de genetica aan de Universiteit van Uppsala en onderzoeker van het Atlas-project, dat tot doel heeft het genoom van de vroege bevolking van Zweden in kaart te brengen, benadrukte dat de voorouders van de Zweden, in tegenstelling tot de huidige Zweden, een donkere huid hadden als erfenis van hun Afrikaanse afkomst.

– Ze leken sterk op de mensen die in die tijd in Luxemburg, Spanje en Duitsland woonden. Hun uiterlijk zou vandaag de dag vrij ongewoon zijn, blauwe ogen met een donkere huid.

“Kort na hun aankomst vermengden ze zich met mensen uit het huidige Rusland, die een modernere techniek voor de productie van gereedschappen en pijlpunten meebrachten. Enkele duizenden jaren later, zo’n 6.000 jaar geleden, kwamen de eerste boeren uit het huidige Turkije en Syrië in het huidige Zweden aan en brachten ze de agrarische kennis mee, waardoor de oorspronkelijke bevolking verder naar het noorden werd gedreven”, schrijft SVT.

Het verslag leidde echter tot sterke reacties op de sociale media, waarbij veel Zweden SVT beschuldigden van doelbewuste propaganda gericht op het vergoelijken van de huidige massale immigratie met verhalen over diversiteit.

“De BBC doet dit al lange tijd, maar een homogeen Zweden afbeelden als ooit bevolkt door zwarte mensen is te bizar voor woorden”, twitterde journalist Ingrid Carlsson.

“Links beweerde eerder dat de boze Zweden naar Zweden kwamen en de inheemse Sami’s uit het zuiden van Zweden verdreven. Natuurlijk wisten ze toen niet wanneer of waar deze Zweden vandaan kwamen”, schreef een andere twitteraar sarcastisch.

“Wow, SVT begint met hun racisme tegen Zweden. Stel je nu een documentairefilm voor over Afrika met blanken”, spotte een ander.

Al snel werd de donkere man uit de SVT-aankondiging omgezet in een meme.

Een andere Twitter-gebruiker plaatste een gefotoshopte afbeelding van Dagens Nyheter, een van de grootste dagbladen van Zweden, met als kop “Vikingen waren Afrikaanse homo’s” en de titel “Expert: Zweden zijn dom en bestaan niet”.

Vorig jaar creëerde de BBC ophef met haar ‘baanbrekende’ analyse van de Cheddar man, het oudste volledige skelet van Groot-Brittannië van 10.000 jaar geleden, door te beweren dat de man een donkere huid had.

Sommige gebruikers herinnerden zich dit en koppelde het aan het Zweedse onderzoek.

LEES OOK: Zweedse wetenschappers verzinnen dingen bij elkaar om van Vikingen moslims te maken

Bron:

Swedes Seethe Over Documentary Claiming Their Ancestors Were Dark-Skinned

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Russen drijven de spot met de somalisering van de Zweedse geschiedenis

 1. Het eens zo mooie land is nu een open Linkse Inrichting.

  Like

 2. Mooi filmpje, ze hebben zelfs via dna de familie van cheddar-man gevonden.

  Like

 3. Weten we in ieder geval waar we de Somaliërs heen kunnen sturen na de Brexit.
  Hun oude moederland.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s