Nieuw

‘Raad van Afgevaardigden van Britse Joden’ ontevreden met de Hongaarse houding tegenover moslims en immigranten

‘The Board of Deputies of British Jews’ zijn leugenaars, oneerlijk en moeten “zich bemoeien met hun eigen zaken” als het gaat om Hongarije, zei de minister van buitenlandse zaken, Vince Szalay-Bobrovniczky.

In een e-mail – waarvan een kopie door de ‘Raad van Afgevaardigden van de Britse Joden’ online werd gezet in hun voortdurende inmenging in Hongarije – zei Szalay-Bobrovniczky dat hij “uw persbericht over ons gesprek” had gelezen – een verwijzing naar het feit dat de ‘Raad van Afgevaardigden van de Britse Joden’, Marie van Zyl en Szalay-Bobrovniczky elkaar op 8 februari in Londen hadden ontmoet.

Na die vergadering, gaf Van Zyl een persverklaring uit die zegt dat ze opgemerkt had dat:

“de Raad van Afgevaardigden’ maakt zich al geruime tijd zorgen over de Hongaarse regering, onder meer door het gebruik van antisemitische formuleringen en opmerkingen gericht aan het adres van moslims en migranten; maatregelen om de rol van historische Hongaarse leiders bij de ondersteuning van de Holocaust te bagatelliseren; de dreigende sluiting van het Joodse gemeenschapscentrum Aurora; en de betrekkingen tussen de regering van Hongarije en de Federatie van Joodse Gemeenschappen (Mazsihisz)”.

“We waren met name duidelijk dat het misschien legitiem is om een reeks meningen te hebben over de door George Soros gesteunde zaken, maar dat een deel van de taal die premier Orban en anderen tegen de heer Soros gebruiken, al dan niet opzettelijk, de oudste antisemitische klankgevingen vertegenwoordigen, en daar moet een einde aan komen.

“We zeiden dat een duidelijke test voor de goede wil van de Hongaarse regering met betrekking tot de geschiedenis van de Holocaust zal zijn of het nieuwe museum, het Huis van de lotgevallen, de steun kan afdwingen van de Hongaarse Joodse gemeenschap, waaronder de Federatie van de Hongaarse Joodse Gemeenschappen (Mazsihisz) en belangrijke internationale Holocaustonderzoeksinstituten zoals Yad Vashem.

(Israël eist die Joodse klaaghutten door heel Europa om te benadrukken dat het Joodse lijden exclusief is, wat het niet is, en zij het uitverkoren volk zijn)

[Het “House of Fates” is een holocaustherdenkingscentrum dat voor Boedapest is gepland en waartegen de Joden bezwaar hebben gemaakt omdat het de Hongaren niet genoeg schuld geeft.]

Van Zyl besloot haar verklaring door te zeggen dat:

“We hadden een respectvolle en eerlijke dialoog over deze kwesties, maar erkenden ook de positieve acties van de Hongaarse regering, waaronder stappen om de IHRA-definitie van antisemitisme over te nemen, sterke bilaterale betrekkingen met Israël en de investering in de komende Maccabi Spelen in Boedapest.

In zijn antwoord begon Szalay-Bobrovniczky met erop te wijzen dat van Zyl over het “Aurora” centrum loog en zei dat “Aurora geen Joods gemeenschapscentrum is en niet gesloten is”.

Ten tweede, zei hij, Van Zyl’s

“definitie van antisemitisch taalgebruik is anders dan de onze. Het zou juist van u zijn geweest om te stellen dat ik een andere mening was toegedaan. We hebben er via onze ambassade om gevraagd, maar u hebt ons verzoek van de hand gewezen, wat betekent: dat u geen enkel respect voor Hongarije heeft.

“Ik verwerp uw beschuldigingen van antisemitisme tegen ons, en in het bijzonder tegen PM Orbán (die u in ons gesprek hebt geformuleerd). Het is een schande voor u en een schande voor de hele zaak: een eenvoudige leugen. De joodse gemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk en Hongarije zouden meer verdienen dan uw duidelijk politiek gemotiveerde woorden.

“Ik verwerp nogmaals uitdrukkelijk elke aanklacht van u met betrekking tot onze verklaringen over Soros. Soros organiseert illegale migratie naar Europa en ondermijnt daarmee de Europese veiligheid en de veiligheid van het joodse leven op ons continent. Dat is ons probleem.

“Het spijt me ten zeerste voor de Joden die u beweert te vertegenwoordigen, dan zouden zij steun nodig hebben en niet alleen met hun groeiende zorgen, zoals u dat doet.

“Het is en blijft onze verantwoordelijkheid om te beslissen over de organisatiestructuren van onze nationale instellingen. Met alle respect, let u alstublieft op uw eigen zaken en wij zullen ons ook niet bemoeien met die van u.

“Maar als u de intentie had om op zijn minst een beetje correct te zijn met mij, dan had u kunnen zeggen (wat ik u 1000 keer heb verteld) dat ‘het House of Fates project een positief idee is voor onze Joodse landgenoten en dat het een open einde heeft. Ook mijn regering heeft de steun voor het Páva Street Holocaust Center uitgesproken. De IHRA-werkdefinitie wordt momenteel uitgewerkt en zal waarschijnlijk binnenkort door de regering worden aangenomen: dit waren mijn woorden, niet wat u zei”.

Tot slot zei Szalay-Bobrovniczky dat het “misleidend van u was om te zeggen dat we een respectvol en eerlijk gesprek hadden” en dat Van Zyl “alles behalve respectvol en eerlijk” was.

De Hongaarse regering is natuurlijk allesbehalve antisemitisch. Premier Viktor Orban is een persoonlijke vriend van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, en Hongarije is een vaste bondgenoot van de joodse staat.

De regering van Orban komt er echter achter – hoe pro-Joods ze ook mogen zijn – dat elke Europese regering die zelfs maar een beetje in het belang van haar eigen volk durft te zijn – in plaats van unilateraal de internationale joodse agenda van het multiracialisme voor alle landen behalve Israël te dienen – uiteindelijk zelfs een target van joodse haat wordt.

Bron:

UK Jewish Board of Deputies are Liars and Dishonest, says Hungarian Govt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1742 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

9 Comments on ‘Raad van Afgevaardigden van Britse Joden’ ontevreden met de Hongaarse houding tegenover moslims en immigranten

 1. “(Israël eist die Joodse klaaghutten door heel Europa om te benadrukken dat het Joodse lijden exclusief is, wat het niet is, en zij het uitverkoren volk zijn)” Toevoeging bij het laatste statement: “Wat al sedert tweeduizend jaar niet meer het geval is”. Maar dat is bij de meesten van hen nog niet doorgedrongen. Dat komt nog wel “want niet een ieder die zegt ‘Heer, heer’ zal het Koninktijk beerven, maar hij die de wil doet van de Vader…”. En die ‘Vader’ is niet ‘Satan’ tot wie velen van het Joodse volk zich in hun rebellie hebben gewend omdat zij de ‘Vader’ en zijn zoon ‘zonder reden hebben gehaat’.

  Like

 2. CurvedAir // februari 19, 2019 om 14:51 //

  Nou, daar zullen de Hongaren wakker van liggen. Heeft de EU al zijn instemming betoond met de kikes? Of zijn ze daar wat voorzichtiger in, vanwege de insteek van hun moslimgabbers…?

  Like

 3. tim pietersen // februari 19, 2019 om 16:32 //

  de nederlandse ‘joden’van weltschmerz en tpo hebben mij gebanned en maar klagen dat ze onderdukt worden………….

  (de israel + iran/china info was te veel voor ze)

  Like

 4. tim pietersen // februari 19, 2019 om 16:33 //

  + rusland……..

  Like

 5. Ik weet niet waar ik dit het beste bij plaatsen kan, maar het is stemmend op vele artikelen.
  Moslim, migranten , vluchtelingen ect.
  Vandaag net een uur geleden met een Marokkaanse ondernemer gesproken, De man is
  tegen de 70 jaar aan oud. We stigmatiseren te veel, het gevaar wat loert. Dat bewust zo
  word gelaten, naar mijn gedachte. Enfin die man en ik hadden een gesprek dat ik aan kaarte.
  Het was een zeer fijne eerlijk gesprek over wat er speelt en hij was absoluut tegen datgene
  wat ons nu overkomt. onder andere de migranten kwestie, dat hij zei kijk maar eens ( ik laat
  voor zekerheid de stads naam achterwege, maar bij ons in de buurt ) wat zich daar ophoud
  aan syriers ( of hoe je dat schrijft ). De armen zitten nog steeds in hun land met niks, hoe? zei hij
  denk je dat ze met duizenden euro’s hierheen komen. Hij had het over Bush jr. over de conflicten
  in het midden oosten enz. De amerikanen daar had hij geen goed woord aan over, melde erbij let wel! de dikkoppen. Het gewone amerikaanse volk is te dom. Dat Saddam verhaal ect. Zeer interessant om naar te luisteren.
  Hij vertelde mij dat ie zonder meer zijn brood deelt met iemand die het veel slechter
  als hem had, zegt dat ie nog steeds een oude telefoon van 3 jaren gebruikt, en zegt kijk dan eens
  hoe ze de zogenaamde vluchtelingen vaak bij lopen, de laatste nieuwe smartphones. Hij had
  nog goede kleding die hem niet meer paste, zoals een lederen jas die niet veel gedragen was,
  paste hem niet meer, bood het aan, aan lokale AZC. Ze wilden het niet eens. Enfin ik kan doorgaan
  maar het is een hard werkend eerlijk mens een Marokkaan, waar ik hem op vertelde, dat het
  zeer jammer is, dat men stigmatiseerde, en gelijk een sticker plakt op hun hoofd. Ben je Mocro
  dan deug je niet. Hij ziet ook met lede ogen aan hoe het misbruik van ons sociale stelsel word
  benut. En ik moet hierbij toch nog nahaken, dat antwoord van reagerend Duchnese mij wel onpasselijk maakte. Dat over het syrisch/grieks restaurantje waar ik eens van vertelde, die mensen hun brood
  met hard werken verdienden. Het gevaar is nu dat we een afkeer en eenzijdige blik krijgen tegen
  alles en iedereen die niet inheems is. En dat ben ik zelf ook niet als ik precies moet zijn. Voorouders
  afro amerikaan , ja zo is het. ww2 verhaal oorlogs kinderen you know.
  Dus zo ongeveer ging het de Joden in de 2’de wereld oorlog. De dupe werden ook
  de eerlijke oprechte hard werkende joden.
  Mensen, Dé hoofdschuld ligt bij 1 onze eigen corrupte machtsgeile Nederlandse autoriteit, aristocraat
  ondernemer. Dus de “bedorven” mens zelf. Die oudere ondernemer waarvan ik sprak wist
  donders goed hoe het speelt. Heldere blik, en ik heb mij bedankt voor het openhartige gesprek.
  Dit was niet het enigste aan mijn ervaringen, heb al meerdere gesprekken gehad.
  Ik kan/wil helaas niet op details in gaan, daar ik te weinig vertrouwen in internet heb.
  Boodschap: praat met ingeburgerde “buitenlanders” ( zijn eigenlijk nederlands staatburger )
  wees op je hoede met propaganda, het sfeertje word gekweekt! Let op! Het kwaad komt van binnen uit.

  Like

 6. Al die immigranten zijn moslims.
  Hebben de koran niet nodig want kennen die uit hun kop.
  Liggen in vluchtelingenkampen met een koran onder hun bed, in afwachting tot ze Europa binnen kunnen.

  De MSM lijkt het warm te krijgen en begint zich schijnbaar ‘soepeler’ op te stellen.
  In Brussel, van waaruit rode propagandazender VRT geleid wordt, barste een nieuwsanker in tranen uit en werd er live overgesprongen op een vreemde man die het nieuws ongehinderd verder zette en meldde dat het nieuwsanker problemen had met haar stem en dat het heel gewoon was/is dat iemand het zo ovzr neemt.
  Die vrouw had geen problemen met haar stem, maar moest huilen.
  Ik kan me voorstellen dat sommigen bezwijken onder de immense druk van buitenaf om alle ellende dat er gebeurt te blijven negeren.

  Ik zie verandering.
  Je zou het zo kunnen zien: Net zoals het tijd heeft genomen om velen van ons te indoctrineren in het aanvaarden van vreemdelingen, zal het ook tijd nemen om langzaam geindoctrineerd te worden om te durven optreden om hen te deporteren.
  Om het te ‘rechtvaardigen’ zonder voor ‘racist’ uitgescholden te worden.

  Like

 7. tim pietersen // februari 20, 2019 om 04:54 //

  kazachstan is een gigantisch groot land, rijk EN MOSLIM!

  daar kunnen alle moslims/nepmoslimvluchtelingen heen. probleem opgelost

  oh wacht (((ze))) willen geen problemen oplossen

  Like

 8. Zelf komen ze idd niet, nee te druk bezig met “vluchtelingen” stromingen op gang te brengen.

  Like

 9. Macron “de man van het volk”, zet nu de bevolking tegen elkaar op om wat hij zou moeten doen, namelijk aftreden, te manipuleren.

  https://nos.nl/artikel/2272691-oplaaiende-jodenhaat-leidt-tot-protest-in-frankrijk.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s