Nieuw

Het Duitsland van Hitler: Democratischer dan het moderne Europa

Te midden van veel gepraat over het Brexit-referendum hebben de media weinig te zeggen over het enige Europese land dat werkelijk democratie van het volk en door het volk praktiseerde. Hitler’s Duitsland nodigde niet alleen het electoraat uit om deel te nemen aan het runnen van hun eigen land, het deed dit dit met aanzienlijk succes.

In alle zaken van nationaal belang in het nationaalsocialistische Duitsland (1933-1945) heeft de gekozen volksvertegenwoordiging van de Reichstag ervoor gezorgd dat de mening van de Duitse kiezers werd gevraagd om de besluiten van hun parlement te onderschrijven en hun definitieve stempel van goedkeuring te geven. Een dergelijke democratie was nog nooit eerder of sindsdien nergens in Europa toegepast, hoewel Zwitserland en Oostenrijk sindsdien het nationaal-socialistische initiatief hebben overgenomen.

Na een dergelijke aankondiging van Hitler’s Reichstag volgde een pauze waarin families en collega’s met elkaar de voor- en nadelen van de gebeurtenissen konden bespreken die de toekomst van hun land zouden bepalen.

Op typische volksraadplegingen (referenda) nam meer dan 90% van de mensen deel en werd hen gevraagd of zij het standpunt van hun regering steunden. De meeste kiezers deden dat in een referendum dat werd bijgewoond door buitenlandse en onafhankelijke waarnemers. De stembiljetten van elk referendum waren gemakkelijk te begrijpen en men kon met een eenvoudig ja of nee stemmen.

De nationaalsocialistische vorm van democratie was gebaseerd op het principe van de ‘gemeenschap van het volk’. Het populaire verkiezingsproces vond zijn oorsprong in de tijd van Pericles, ‘de eerste burger van Athene’ en wat ‘De Gouden Eeuw van het oude Griekenland’ werd genoemd (495 VC – 429 VC).

Over de deelname van het Duitse volk aan de regering zei president-kanselier Adolf Hitler: “Het resultaat van de revolutie in Duitsland is een democratie in de beste zin van het woord. We sturen in de richting van een orde van zaken die een proces van natuurlijke en redelijke selectie op het gebied van politiek leiderschap garandeert, waardoor dat leiderschap wordt toevertrouwd aan de meest bekwame, ongeacht hun afkomst, naam of fortuin. De gedenkwaardige woorden van de grote Corsicaan dat elke soldaat in zijn knapzak een dirigeerstokje van een veldmaarschalk draagt, zullen in Duitsland hun politieke aanvulling vinden”.

Het nationaal-socialistische systeem van volksdemocratie (referendum) werd door de geallieerden verboden. Hun bewering was dat het referendumsysteem in het Duitsland van Hitler was ‘misbruikt’. De zegevierende geallieerden vonden het onaanvaardbaar dat de bevolking mocht stemmen over zaken die hun land betroffen.

Tijdens de Reich-periode (1933 – 1945) was de regeringsvorm van het Reich volgens de wil van het volk zuiver en gebaseerd op het principe van het doorvoeren van grote veranderingen op basis van een volksreferendum. Hier zijn enkele voorbeelden van directe democratie in Hitler’s Reich:

 • 12 november 1933. Het verlaten van de Volkenbond. Resultaat: 95,1% ja.
 • 19 augustus 1934, Na de dood van Hindenburg zouden de bondskanselier en de president van het Duitse Rijk één persoon moeten zijn. Resultaat: 89,9% ja.
 • De militaire bezetting van het Duitse Saarland door Frankrijk. Op 13 januari 1935 wilden de inwoners van Saarland met 90,8% zich aansluiten bij het Duitsland van Hitler, 8,8% alleen, 0,4% wilde als Frankrijk blijven.
 • 29 maart 1936, Duitse militaire aanwezigheid in het Rijngebied, Resultaat: 98,8% ja.
 • 10 april 1938 Eenwording met Oostenrijk, Resultaat: Duitsland 99,01%, Oostenrijk 99,73%.
 • 2 december 1938, Maak verkiezingen voor het Sudetenland, Resultaat: 98,78% Ja.

Maandag 25 mei 2005 heeft een Duitse politicus de Duitse regering voor het hooggerechtshof gedaagd. Het parlementariër heeft de grondwettelijke uitspraak aangevochten die, uniek in Europa, het Duitse volk verbiedt om via een referendum te beslissen over belangrijke staatskwesties. De optimistische politicus werd niet-ontvankelijk verklaard.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (656 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

8 Comments on Het Duitsland van Hitler: Democratischer dan het moderne Europa

 1. goed stukje piranjaha, gericht op dit onderwerp ja, zo slecht was dat nog niet toen. Er kloppen
  veel dingen niet in de geschiedschrijving van de overwinnaars c.q. heersers

  Liked by 1 persoon

 2. De belangen van het volk gaan voor,maar Hitler wilde de hele wereld in zijn macht
  Met moorden en plunderen bereik je niets
  En het bleef oorlog ,verraders nsbers zijn er nog steeds die slaven
  van mensen willen

  Like

 3. Piranjaha // februari 19, 2019 om 23:15 //

  Raveltje // februari 19, 2019 om 22:49
  maar Hitler wilde de hele wereld in zijn macht
  —————

  Onderbouw die uitspraak maar met een film- boek of ander fragment.

  Kun je niet.

  Je kletst uit je nek.

  Like

 4. In lijn met de wensen en denkbeelden van de oude Führer: ‘The World is Sick and We are the Doctors’ (Tijdens Nationaal-Socialistische Maatschappijleer, op de Maan).

  Like

 5. IJsbrand Koudvuur // februari 20, 2019 om 08:08 //

  Raveltje schreef:

  “…verraders nsbers zijn er nog steeds die slaven
  van mensen willen…”

  Verdiep je eens in de standpunten en geschiedenis van de NSB. Inplaats van je leraar na te praten.

  Ah. Ik zie het al.. Het is Raveltje van DDS(De Dagelijkse Semiet).

  Like

 6. De tv staat bol van allemaal documentaires over de 1e en 2e wereldoorlog ,het Derde Rijk
  Als Hitler zo democratisch was,waarom werd het dan oorlog ? The Rothchilds ?
  Het waren wel gewone burgers die naar de gaskamers moesten,alles moesten inleveren
  En nu met de islam gebeurd hetzelfde,wordt eigen bevolking ook alles afgemat om dat volk
  te herbergen.Daar doen de gemeentes aan mee dus verraderspolitiek.
  En dan ben ik een Semiet ? Nee hoor ik sta niet met een zwaard te zwaaien zoals
  de islam doet.om hun ideologie er door te drukken

  Like

 7. CurvedAir // februari 20, 2019 om 14:49 //

  De Rothschilds en aanverwante geldhaaien stonden maar wat graag met hun geld te wapperen om de oorlogen in Europa te sponsoren. Principes? Het enige principe was kapitaal binnen harken. Verdienen aan de vernietiging van joden? Zeker. Verdienen aan het uitroeien van het blanke ras? Natuurlijk, als het maar poen oplevert.

  Maar inderdaad: het democratische gehalte in Duitsland heeft zich ontwikkeld, en wel in negatieve zin. In een waarlijke democratie had het land nimmer worden overspoeld met mohammedanen. Dankzij wanbeleid moet er nu eerst weer een gruwelijke oorlog plaatsvinden voordat er weer een rustig en welvarend Duitsland kan existeren.

  Like

 8. Er stond veel meer op het spel dan wat men in de boekjes verteld. De britten waren een wereldmacht voorheen, Duitsland herbouwde zich in mum van tijd na ww1 . Hitler was een Nationaal Sozialist, anders als Sozial Democraat waar hij zich tegen verzette. Het Oostenrijk, de Habsburger’s, het parlemant vanuit Uk overgewaaid, waar over hij niet te spreken was. Precies dat is nu in verregaande staat, omdat hij de slag verloren had. Willen wij over een aantal generaties dan verplicht turks leren spreken? om maar eens een stompzinnig iets te roepen, want dat we allen duits haden gesproken is net zo stompzinnig. Speculatief en meer niet. Je weet het niet omdat het niet zo ver gekomen is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s