Nieuw

EU-Commissie verwerpt de anti-Brusselcampagne van Hongarije als “desinformatie”

De Hongaarse regering heeft een publiekscampagne gelanceerd tegen Jean-Claude Juncker.

De Europese Commissie heeft een nieuwe Hongaarse regeringscampagne veroordeeld als “nepnieuws” en een “belachelijke complottheorie”.

De regering van Viktor Orbán lanceerde deze week een door de belastingbetaler gefinancierde campagne die het migratiebeleid van Brussel er van beschuldigde een bedreiging te zijn voor de veiligheid van Hongarije, waarbij Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros op de officiële poster van de campagne verschenen.

“De Juncker-commissie heeft zich ertoe verbonden om desinformatie en nepnieuws te bestrijden, en dit geval is geen uitzondering”, vertelde Margaritis Schinas, woordvoerder van de Commissie, verslaggevers dinsdag.

“De campagne van de Hongaarse regering is ongeloofwaardig”, aldus Schinas. “Het is schokkend dat zo’n belachelijke samenzweringstheorie de mainstream heeft bereikt in die mate waarin het bestaat: er is geen samenzwering, Hongaren verdienen feit, geen fictie,” voegde hij eraan toe.

De campagne, die wordt gedeeld door de officiële Facebook-pagina van de regering, beschuldigt Brussel ervan dat het beleid dat “de veiligheid van Hongarije fundamenteel bedreigt”. Er staat: “Ze willen verplichte hervestigingsquota invoeren. Ze willen het recht van de lidstaten op grensbescherming verzwakken. Ze zouden de immigratie vergemakkelijken met migrantenvisa”.

In antwoord op deze beweringen zei Schinas: “Het is niet waar dat de EU …. de nationale grensbescherming ondermijnt, integendeel. En, er zijn geen plannen voor de zogenaamde humanitaire visa, de lidstaten beslissen op welk niveau ze legale migratie willen accepteren”.

Bron:

Commission rejects Hungary’s anti-Brussels campaign as ‘disinformation’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on EU-Commissie verwerpt de anti-Brusselcampagne van Hongarije als “desinformatie”

 1. Het begint zo langzamerhand een beetje zielig te worden dat Brussel. Ik zie nog Pechtold staan: ‘Brussel heeft ons veel goeds gebracht’ en hij had het over ‘de vele voordelen van de EU’. Sindsdien zijn de belastingen nog nooit zo hard en hoog gestegen als nu. Dus wie verspreidt er nu eigenlijk nepnieuws? Of zullen we het eens gaan hebben over energie, energiebelastingen en het nieuws dat we er allemaal niet zo heel veel op achteruit zouden gaan. Of over de BTW, zeg het maar!!!

  Flikker toch op met je Brussel onzin. Brussel is een ramp en niet alleen voor Hongarije!!

  Deze hele politieke kliek moet weg …..A.S.A.P!!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een rotzakken zeg.

  Like

 3. jan schils // februari 20, 2019 om 11:46 //

  Het duo Juncker-Timmermans, samen goed voor minimaal 50.000 euro per maand (!) salaris, doet er alles aan om Oost-Europa zo smerig en partijdig te behandelen dat de bom eens zal barsten. Deze twee hautaine-, nooit democratisch verkozen topambtenaren van de EU, moeten eindelijk eens wat weerwerk ondervinden. Vooral de omhoog gevallen Timmermans is een groot gevaar voor de democratie. Hij wil tot overmaat van ramp ook nog eens Juncker opvolgen, maar de kans is klein dat dit gebeurt. Hij heeft verschillende EU-landen in Oost-Europa zo onheus behandeld en beledigd, dat die zeker hun veto zullen stellen tegen zijn eventuele benoeming tot opvolger van Juncker, die nog niets heeft geleerd van de massale afkeer van Europa en elke kritiek fake news noemt, een woord dat hij van Trump heeft geleerd en nu te pas en te onpas gebruikt, soms ook afhankelijk van het promille aan alcohol in zijn bloed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s