Nieuw

Studie: Euroskeptische partijen kunnen de EU verlammen

Uit een nieuw onderzoek van de Europese Raad voor buitenlandse betrekkingen (ECFR) in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei is gebleken dat Euroskeptische partijen op koers liggen om een derde van de zetels in de vergadering te winnen, wat de cohesie en veiligheid van de Europese Unie zou kunnen ondermijnen.

“Op langere termijn zou hun vermogen om de besluitvorming in het centrum van de EU te verlammen het argument van pro-Europeanen dat het project onvolmaakt is, maar wel in staat tot hervorming, onschadelijk maken. Op dit punt zou de EU leven op geleende tijd”, aldus het rapport, “De Europese verkiezingen van 2019: Hoe anti-Europeanen van plan zijn om Europa te verwoesten en wat er gedaan kan worden om dat tegen te houden“.

Mark Leonard, directeur van de in Londen gevestigde denktank, zei dat de waarschuwing in het rapport, dat anti-Europese partijen aan kracht winnen en de EU kunnen verlammen, de focus van pro-Europeanen moet zijn.

Met de groetjes van de EU.

“Zij mogen niet verstrikt raken in het worden van verdedigers van de status-quo in Europa of het toestaan dat de verkiezingen een referendum worden over het migratievraagstuk – precies het slagveld dat de anti-Europeanen willen”, zei hij.

“In plaats daarvan moeten pro-Europeanen de zwijgende meerderheid aanspreken door te strijden tegen verschillende verkiezingen waarover de verschillende Europese burgers zullen stemmen – zoals de klimaatveranderingsverkiezingen, de ‘Facebook’-verkiezingen voor degenen die zich zorgen maken over hun gegevens en privacy, de verkiezingen voor degenen die zich zorgen maken over de Russische agressie, de welvaartsverkiezingen voor degenen die zich zorgen maken over de stagnerende levensstandaard, de verkiezingen voor de rechtsstaat voor degenen die zich zorgen maken over de democratische achteruitgang, en de ‘redding van Europa’-verkiezingen voor de meest fervente verdedigers van de EU”.

Het gaat niet om immigratie, heus niet hoor, er zijn veel belangrijker zaken …

De ECFR-studie onderzoekt wat er in elk van de lidstaten van het blok op het spel staat. Het is gebaseerd op een netwerk van geassocieerde onderzoekers in Europese hoofdsteden, interviews met politieke partijen, beleidsmakers en beleidsdeskundigen, en een analyse van patronen in kiezerssegmentatie en partijprogramma’s. Deskundigen hebben vervolgens de invloed gemeten die anti-Europese partijen kunnen uitoefenen op belangrijke kwesties zoals handel, veiligheid, klimaatverandering en de EU-begroting als zij hun krachten bundelen in de Europese vergadering.

Het rapport concludeert dat de verkiezingen voor het Europees Parlement dit jaar de belangrijkste in de geschiedenis van de instelling zullen zijn. Het waarschuwt dat de toekomst van Europa, als wereldmacht die in staat is om de veiligheid en welvaart van zijn burgers te waarborgen, in gevaar is.

De EU heeft het beste met U voor …

“Dit rapport laat zien hoe hoog de inzet is en hoeveel schade de anti-Europeanen kunnen aanrichten. Naast het frustreren van EU-maatregelen die de Europese burgers helpen – van handelsovereenkomsten tot actie tegen Russische agressie – zullen ze hun macht in het Europees Parlement gebruiken als een springplank om de politiek in heel Europa te veranderen”, zei Susi Dennison, senior fellow en directeur van de ECFR’s European Power-programma.

“Wij bieden een strategie om terug te vechten: Door de werkelijke kosten van hun belangrijkste beleidsideeën bloot te leggen en nieuwe kwesties te identificeren die de kiezers zouden kunnen inspireren,” voegde ze eraan toe.

Bron:

Euroskeptic parties could paralyze EU, study warns

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Studie: Euroskeptische partijen kunnen de EU verlammen

 1. Diana Steijn // februari 18, 2019 om 22:15 //

  Het zijn GEEN anti-Europeanen maar anti DEZE EU. Vóór Europa…Tegen deze EU

  Like

 2. “Veiligheid en welvaart waarborgen…..”. Manman wat een mafklappers die socia-communisten daar in de EU. Veiligheid en welvaart is juist in het gedrang met deze incapabele bestuurders aan de macht. Voor het gerecht met deze klote bestuurders. Ze maken het ooit zo mooie Europa met ieder hun eigen identiteit helemaal kapot! Dit zal kost wat kost moeten klappen voor het welzijn van onze kinderen!

  Like

 3. Roland Sterker // februari 19, 2019 om 10:05 //

  Op welke partijen zou je moeten stemmen die de Europese waarden en waarden van Nedereland voorop stellen? En voorkomen dat er massaal criminelen en handophouders hier naar toe komen?

  Like

 4. Wanneer is het voor die zakkenvullers daar in de Eu eindelijk genoeg?
  Bij 10 miljoen, 50 miljoen of 500 miljoen illegale kansloze afrikanen en arabiërs in de Europese landen.

  En voor de duidelijkheid: De Eu is GEEN Europa.
  Europa is een continent met verschillende christelijke Europese volken.

  De Eu is zakkenvullend tuig van de richel, een vijand van elke Europeaan.

  Liked by 1 persoon

 5. HLN is een zusterbedrijf van CNN.
  Het is aangeraden om het dictatoriele ‘nieuws’ daar te volgen.
  Het barst er van de hypocrisie.
  Je kan daar kwaad van worden, maar het is belangrijk om te zien hoe de EU in haar werk gaat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s