Nieuw

Salvini effect: Aantal “vluchtelingen” op de Middellandse Zeeroute drastisch verminderd

Het Italiaanse “dichte grenzen”-beleid heeft effect en komt duidelijk tot uiting in het aantal “vluchtelingen” dat nog in Italië aankomt. In de vierde kalenderweek van het jaar kwamen er helemaal geen migranten aan via de centrale mediterrane route naar Europa, zoals de huidige cijfers laten zien.

Zoals der “Spiegel” bericht met betrekking tot de huidige cijfers van het Duitse analyse- en strategiecentrum voor illegale migratie bij de federale politie, bereikten slechts 47 tot 102 migranten Italië via de centrale mediterrane route in de eerste kalenderweken van het nieuwe jaar. In de vierde kalenderweek was het geen enkele. Nog maar drie jaar geleden kwamen meer dan 25.000 mensen per maand via deze route de EU binnen.

Toch blijft de migratiedruk naar Europa hoog, zo wordt de autoriteit geciteerd. De prijzen per overtocht vanuit Libië, waar honderdduizenden wachten op hun verdere reis, zouden zijn gestegen tot 3000 euro. Degenen die zich dit niet kunnen veroorloven, zouden overschakelen op de westelijke route van Marokko en Algerije naar Spanje. Ook op de oostelijke route van Turkije naar Griekenland stegen de aantallen weer.

Ondertussen zijn smokkelboten volgens het rapport op zoek naar nieuwe methoden om illegaal migranten over de buitengrenzen van de EU te smokkelen – bijvoorbeeld met vervalste documenten per vliegtuig of commerciële en zeilschepen.

Bron:

Salvini wirkt: „Flüchtlings“zahlen auf der Mittelmeerroute gehen drastisch zurück

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s