Nieuw

Franse politie heeft 8.400 demonstranten gearresteerd die hebben deelgenomen aan Gele Hesjes demonstraties

De Gele Hesjes protesten tegen de regering van de Rothschild-lakei Emmanuel Macron zijn dit weekend voor de 14e achtereenvolgende week voortgezet. Tegelijkertijd presenteerde het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken nieuwe cijfers over het aantal gearresteerde demonstranten op de straten in het land. In de afgelopen drie maanden zijn er ongeveer 8.400 betogers opgepakt. Een demonstrant verklaart dat ze niet zullen opgeven totdat de politieke elite ten val komt.

Vorige week donderdag zei minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, dat sinds medio november vorig jaar, toen de Gele Hesjes-beweging hun protesten begon, ongeveer 8.400 mensen zijn gearresteerd. Hiervan zijn er 7.500 aangehouden en ongeveer 1.800 mensen hebben al hun vonnissen ontvangen, meldt Le Figaro.

In Frankrijk staan velen kritisch tegenover de wrede manier waarop de regering met de volksbeweging omgaat en wat de deelnemers beschouwen als politiegeweld op straat. Er worden nu amnestie-eisen gesteld voor de demonstranten die door de politie zijn gearresteerd, maar de minister van Binnenlandse Zaken wil dit niet wil bespreken.

– Mijn boodschap is duidelijk, alle agressie op straat zal worden bestraft, zei Castaner.

Gele Hesjes:  “De Beweging groeit”
In de afgelopen weken meldden de internationale media dat het aantal demonstranten op straat is afgenomen. Voor de 14e protestweek is er slechts één officieel cijfer dat zegt dat in heel Frankrijk zich ongeveer 41.500 mensen hadden  verzameld voor de demonstratie.

Het officiële cijfer is echter in twijfel getrokken omdat het ministerie van Binnenlandse Zaken ook beweerde dat slechts 5.000 mensen zich op zaterdag hadden verzameld om deel te nemen aan de Gele Hesjes-tocht door de hoofdstad Parijs. De organisatoren van Gele Hesjes vermeldden dat het werkelijke aantal aanzienlijk hoger was – ten minste 15.000 mensen.

Volgens Jerome Rodrigues, een van de leiders die  wereldberoemd werd toen de politie een zogeheten Flash-Ball tegen zijn gezicht schoot, wat resulteerde in een ernstig oogletsel, verklaarde aan AFP dat “de beweging groeit”.

Mist van traangas
In de sociale media circuleren verschillende video’s die duidelijk laten zien dat de politie rechtstreeks in de menigten blijft schieten, ondanks het feit dat er de afgelopen weken verschillende ernstige verwondingen zijn gemeld.

Demonstrant: “We zullen vechten tot de elites omvallen”
Een Gele Hesjes-betoger, Pierre, verklaart in een interview dat hij wil dat president Emmanuel Macron ontslag neemt, maar legt tegelijkertijd uit dat dit niet genoeg is. De Fransen kiezen al jaren voor verschillende soorten politici, maar het resultaat is altijd hetzelfde geweest. Volgens hem zijn deze politici verraders die niet voor het Franse volk werken.

– De agenda van Macron is duidelijk. Hij is gekozen door de elite en vernietigt de soevereiniteit van Frankrijk. Een voorbeeld is dat hij zei dat er geen Franse cultuur is, zegt Pierre.

Pierre maakt duidelijk dat de beweging, behalve dat Macron aftreedt, directe democratie wil – dat de grondwet veranderd moet worden. Als er wetten zijn die niet werken, moeten deze ook kunnen worden opgeheven.

– Als de politici niet voor ons werken, moeten we ze ook kunnen afschaffen. De strijd wordt hevig, het is het volk tegen de globalisten en die willen de macht niet loslaten. Maar we zullen vechten tot de elites omvallen, legt Pierre uit.

Drie maanden zijn verstreken sinds de beweging zijn straatprotesten begon en nog steeds zit Macron als president. Wat Pierre en zijn vrienden in de beweging niet zal doen opgeven, in plaats daarvan krijgt men hoop door ontwikkelingen die men in andere landen ziet.

– Macron is het laatste symbool van het globalisme, we zien hoe deze elites vallen. Zoals Merkel. In plaats daarvan komen Salvini, Trump en Kurz in Oostenrijk. Steeds meer landen beginnen wakker te worden, zegt Pierre.

Bron:

Fransk polis har gripit 8400 demonstranter som deltagit i Gula västarnas protester

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Franse politie heeft 8.400 demonstranten gearresteerd die hebben deelgenomen aan Gele Hesjes demonstraties

 1. “alle agressie op straat zal worden bestraft, zei Castaner”
  Begin dan maar is met de no-go areas.

  Like

 2. Medische mensen aanvallen en vrouwen aanvallen, nou nou de politie laat zich weer is van zijn “beste” kant zien, we weten nu al dat ze weer de SS zullen zijn als het echt oorlog wordt.

  Like

 3. Ze slaan hun eigenvolk bah bah bah.Dat ze die buitenlandse criminelen maar zo het land uit slaan.oh nee die moeten we hier juist hebben maakt ons land .europa rijker en brengen ons het geloof bij ,ja zo hoort het in het beloofde moslim Europa

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s