Nieuw

Duitsland – tot de helft van de uitgezette asielzoekers keert onmiddellijk weer terug naar Duitsland

Die “Welt am Sonntag”: Uitgewezen migranten keren massaal terug naar Duitsland. In veiligheidskringen wordt gesproken van een derde tot de helft. Wat is het nut van al het geklets van Horst Seehofer & Co als asielzoekers politici en belastingbetalers de middelvinger geven ?

Uitgewezen migranten komen op grote schaal terug naar Duitsland. Met betrekking tot de veiligheidskringen in Baden-Württemberg schrijft die “Welt am Sonntag” dat “tussen een derde en de helft van de gedeporteerden daar waarschijnlijk terugkeert”. Dit is het resultaat van “de ervaring en schattingen van onze beroepsbeoefenaars in de immigratie-instanties”.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in het zuidwesten antwoordde op verzoek dat er geen statistieken over dit onderwerp beschikbaar waren en dat het daarom onmogelijk was om exacte cijfers te geven. In de krant “Welt am Sonntag” zeiden de autoriteiten van een Oost-Duitse deelstaat dat ze door een gebrek aan statistieken afhankelijk waren van de ondervraging van de immigratiediensten. Uit het voorlopige tussentijdse resultaat van een dergelijk onderzoek was gebleken dat ongeveer vijf tot tien procent van de uitzettingen naar de landen van herkomst waarschijnlijk later zou worden gevolgd door herintreding.

In het geval van uitzettingen in het kader van de Dublin-akkoorden ligt dit percentage waarschijnlijk tussen de 30 en 40 procent. Een oud lid van de werkgroep van de federale-staat bij de repatriëring vertelde de krant ,,Welt am Sonntag” dat hij een ,,terugkeerverhouding van ongeveer 30 procent” waarschijnlijk beschouwde. Het zou hoger zijn voor uitzettingen binnen Europa en lager voor uitzettingen naar niet-Europese landen van herkomst.

Op verzoek verklaart het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken: “Omdat er tot nu toe geen statistieken zijn over de omvang van de terugkeer van gedeporteerden, is er helaas geen betrouwbare informatie mogelijk. Wij zijn van mening dat schattingen van overheidsinstanties dat elke derde van de terugkeer binnen Europa een terugkeer naar Europa met zich meebrengt, niet onaannemelijk is. In het geval van uitzettingen naar landen van herkomst buiten Europa zal het terugkeerpercentage echter waarschijnlijk aanzienlijk lager liggen.

Het is ook beschamend dat de Bondsregering nog steeds niet weet wie er om welke reden hier in Duitsland is. Dit wordt ook wel totaal verlies van controle genoemd en alle ophef over “strengere uitzettingsmaatregelen” dient er alleen maar toe om te voorkomen dat de burgers zich zorgen maken.

Bron:

Uups: Abgeschobene Migranten reisen wieder ein

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s