Nieuw

Brandende elektrische auto’s een potentiële levensgevaarlijke nachtmerrie voor de brandweer

Foto: BMW i3 aan het opladen in Boedapest, Hongarije. Bron: Wikipedia. Auteur: Albert Lugosi (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0).

Thermische uitrusting en oplaadbare lithium-ion batterijen zijn zelfontbrandend en kunnen ongecontroleerd gaan branden. Naast het feit dat ze moeilijk te doven zijn en vele uren werk vergen, ontwikkelen ze ook nog eens giftige gassen.

– Elektrische auto’s zijn goed. Had ik het me kunnen veroorloven, had ik er een gekocht. Maar we moeten ook de risico’s inzien en ze kunnen elimineren, zegt de brandweerman Tommy Carnebo van de brandweer van Södertörn die de risico’s onder de aandacht brengt.

Hetzelfde type batterijen is ook beschikbaar in onze mobiele telefoons en heeft vele voordelen, maar de nadelen zijn des te minder bekend. Toen men een paar jaar geleden zag dat elektrische auto’s  steeds vaker zullen voorkomen, wilde men weten wat dit betekent voor de brandweer. Zo ook de veerbootmaatschappij Destination Gotland, die auto’s verscheept zonder dat men zich bewust was van de risico’s.

– Het waterstoffluoride dat zich dan vormt is zeer giftig. De dodelijke dosis is ongeveer honderd milligram per kubieke meter lucht en bij een batterijbrand komt tussen de twee en 20 kilo gas vrij. Stel je voor dat het in de garage van een winkelcentrum gebeurt. En waar staan de oplaadpalen? Juist ja, in de garage, direct bij de ingang. Waar we ze dus niet willen hebben.

Een brand in een elektrische auto kan meerdere uren duren om onder controle te krijgen. Als voorbeeld noemt Carnebo een Tesla die men zes uur lang liet afkoelen voordat het naar de werkplaats werd getransporteerd, waar het weer spontaan begon te branden.

– De tijd die nodig is om te blussen is een probleem. Hier in Botkyrka, de brandweerkazerne waar ik werk, hebben we 100-150 autobranden per jaar. Stel je voor dat er elke keer elektrische auto’s zouden zijn en dat we zes uur aan elke auto zouden moeten besteden voordat we hem konden verlaten. Het is een puzzel die we niet willen.

Elektrische auto’s die weer spontaan in de brand vliegen zijn niet ongewoon en het is daarom aan te raden om deze minstens twee dagen op aparte parkeerplaatsen te plaatsen. Het veroorzaakt ook problemen voor de reddingsdienst, omdat het moeilijk wordt om te beslissen wanneer de interventie is voltooid en men de auto aan de vervoerder durft over te dragen.

Bron:

Brinnande elbilar en potentiell mardröm för brandförsvaret

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Brandende elektrische auto’s een potentiële levensgevaarlijke nachtmerrie voor de brandweer

  1. Inferno

    Like

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Europa glijdt af naar Derde Wereldland status – Levensreis
  2. Brandende elektrische auto’s een potentiële levensgevaarlijke nachtmerrie voor de brandweer (Fenixx) – SafetyFaqs

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s