Nieuw

Vijfsterrenbeweging wil nieuwe groep in Europees Parlement vormen – met partijen die zich niet thuis voelen met zogeheten “rechtse populisten” 

Foto: Luigi Di Maio is de leider van de Vijfsterrenbeweging. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Mattia Luigi Nappi.

De Italiaanse Vijfsterrenbeweging wil na de verkiezingen in mei een nieuwe fractie in het Europees Parlement vormen.

De Italiaanse Vijfsterrenbeweging is nu bezig met de vorming van een nieuwe alliantie van partijen uit verschillende Europese landen, met als doel een parlementaire fractie te vormen.

– Wij zijn vijf politieke bewegingen die de uitdaging van de vorming van een nieuwe fractie zijn aangegaan. We hebben zeven partijen nodig om een parlementaire fractie te vormen, maar ik ben positief, want we hebben contacten met nieuwe politieke krachten in Europa, zegt vice-premier Luigi Di Maio.

De partijen waar men tot nu toe in geslaagd is zich aan te sluiten bij de nieuwe parlementaire fractie die men hoopt te vormen, zijn de Kroatische Zivi Zid, de Poolse Kukiz’15, de Finse Liike Nyt en de Griekse Akkel. Waarvan alleen de Vijfsterrenbeweging momenteel een mandaat heeft in het Europees Parlement, het is nog onduidelijk hoe zij er na de verkiezingen uitziet.

Het doel van de groep is om partijen bijeen te brengen die zich niet thuis voelen tussen partijen met zogeheten “rechtse populisten” of de andere bestaande fracties in het parlement.

Bron:

Five Star’s Di Maio Gears Up for EU Vote With New Alliance

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Vijfsterrenbeweging wil nieuwe groep in Europees Parlement vormen – met partijen die zich niet thuis voelen met zogeheten “rechtse populisten” 

  1. Misschien een nieuwe linkse anti-globalistische eu-kritische groep.

    Niet zo gek. Zou zeker zetels bij de nu linkse club van de SPD en de PvdA weg kunnen trekken en daarmee tot een verdere verzwakking van de EU leiden.

    Uiteindelijk moet de EU natuurlijk weg, maar zolang die er nog is, is elke aanval er een.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s