Nieuw

Turkije woedend over het verbod op de Grijze Wolvengroet in Oostenrijk

Hier maakt Erdogan de wolfsgroet tijdens een toespraak tot zijn AKP aanhangers in maart 2018 in Mersin, Zuid-Turkije.

Opnieuw probeert Turkije zich te mengen in de Oostenrijkse binnenlandse politiek.

De Turkse regering protesteert momenteel tegen het verbod op de “Wolfsgruß” (wolfsgroet) door het ministerie van Binnenlandse Zaken (BMI) in Oostenrijk om redenen van binnenlandse veiligheid. De “wolfgroet” is een symbool van de nationalistisch-islamistische Grijze Wolven, een extremistische Turkse organisatie die in Turkije en Europa sinds de jaren zeventig haar sporen heeft verdiend. Het verbod werd door de BMI in Oostenrijk opgelegd op basis van de Oostenrijkse wet op de symbolen, die in het najaar werd aangenomen.

De Turkse regering dringt er bij Oostenrijk op aan om het verbod onmiddellijk ongedaan te maken. Vooral het gelijkstellen van de Grijze Wolven met de Koerdische Arbeiderspartij PKK en zijn symbolen steekt de Erdogan-regering in Ankara.

Erdogan wordt door zijn supporters onthaald met de wolfsgroet terwijl hij zelf de rabiagroet maakt, het teken van de moslimbroederschap, als hij als een veroveraar Keulen binnenrijdt om de grootste Ottomaanse kazerne op Europees grondgebied te openen. Vroeger waren de broeders en de wolven bepaald geen vrienden maar de laatste jaren lijken ze zich meer en meer te vinden in hun supremacistische expansiedrang.

Erdogan vertrouwt op Grijze Wolven in Turkije als supporters

Het verbod op de “wolfsgroet” stoort Erdogan en zijn regeringspartij AKP omdat hij in de laatste verkiezingsrondes in Turkije ook bij de verkiezingen op het milieu en de aanhangers van de Grijze Wolven vertrouwde. Zo is bijvoorbeeld de partij van de Nationalistische Beweging (MHP), die samenwerkt met de AKP, de echte traditionele basis van de Grijze Wolven.

Bron:

Graue Wölfe: Türkei verurteilt Verbot des „Wolfsgrußes“ in Österreich

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Turkije woedend over het verbod op de Grijze Wolvengroet in Oostenrijk

  1. 👇

    Like

  2. Dat soort groeten doe je maar thuis in je eigen turkije.

    Like

  3. Mijn skeeter groet voor de turken staat links in het avatar hokje

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s