Nieuw

Trump eist van Europa om 800 ISIS-strijders “terug te nemen” of de VS “zullen gedwongen worden ze vrij te laten”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er bij de Europese landen op aangedrongen om buitenlandse jihadisten die in Syrië gevangen zijn genomen op hun grondgebied te vervolgen. Anders, waarschuwde hij, zouden de VS de terroristen kunnen vrijlaten om “Europa te penetreren”.

“Het kalifaat is klaar om te vallen” tweette Trump. “Het alternatief is niet goed in die zin dat we gedwongen zullen worden ze vrij te laten….”.

De door de VS gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten zeggen dat ze dicht bij de “definitieve nederlaag” van de islamitische staat (IS) zijn, omdat ze hun grondgebied hebben gereduceerd tot een laatste kleine vesting. Trump kondigde onlangs aan dat hij de Amerikaanse troepen uit Syrië zou terugtrekken, maar heeft nog geen deadline gesteld.

Met dat, hebben de Amerikaanse autoriteiten de Europese landen gewaarschuwd dat de tijd verloopt om de jihadisten van Europa die gingen vechten voor de IS terug te nemen en te vervolgen. Naar verluidt zijn ongeveer 800 van hen door de VS gesteunde strijdkrachten gevangen genomen.

Bron:

Trump tells Europe to ‘take back’ 800 ISIS fighters or US ‘will be forced to release them’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on Trump eist van Europa om 800 ISIS-strijders “terug te nemen” of de VS “zullen gedwongen worden ze vrij te laten”

 1. al de Amerikanen liefhebbers en trump fans, we zien wel wie gelijk krijgt. Ik vertrouw ze niet
  en aan hun verhaal hecht ik weinig geloof.

  Liked by 1 persoon

 2. koddebeier // februari 17, 2019 om 10:31 //

  Zet ze maar voor een vuurpeloton, dan zijn we er gelijk vanaf !!

  Like

 3. Hopelijk geen reactie van Angela Merkel met de volgende inhoud: Wir Schaffen Das!

  Ik had eerlijk gezegd van Donald Trump een totaal andere oplossing verwacht b.v. overdragen aan Assad die weet er wel raad mee.
  Zo niet en trapt Brussel er in dan volgt er een herverdeling en dan lopen er minimaal honderd van deze creaturen binnenkort in Amsterdam vrij rond onder het motto: We Are Here!

  We mogen echter hopen dat Mark Rutte dit keer zijn poot stijf houdt.

  Like

 4. Japan zal erg blij zijn met Trump, degene die nog zaten te twijfelen tussen een Japanner of chevrolet, gaan nu voor een Japanner.
  Zakenman Trump LOL

  Like

 5. Ik vind het maar een slechte president die Jared Kushner.

  Like

 6. Republikein // februari 17, 2019 om 15:59 //

  Er zijn Staten met de doodstraf en in oorlog hier ook.

  Like

 7. Deze ISIS-strijders hebben zich schuldig gemaakt aan gruwelijke misdaden in Irak en Syrië. Dus lijkt het volkomen logisch ze aldaar over te leveren aan de bevoegde autoriteiten ter berechting volgens de Islamitische wetgeving.

  ‘Maar daar krijgen ze geen eerlijk proces en dat zou in strijd zijn met de mensenrechten’ zal menige linkse goedmens tegenwerpen. Dus laten in ieder geval die strijders die afkomstig zijn uit West-Europa naar hier worden gehaald om ze vervolgens te onderwerpen aan een proces met een advocaat die eventuele ‘verzachtende omstandigheden’ naar voren kan brengen.

  Er zullen zeker wel politieke partijen en mensenrechtenorganisaties te vinden zijn die daarvoor zullen pleiten met de aantekening dat na het uitzitten van een relatief korte detentie deze lieden in aanmerking kunnen komen voor heropvoeding en rehabilitatie.

  Zelf zullen deze ISIS-strijders aanvoeren dat ze zich uitsluitend bezig hebben gehouden met humanitaire hulp aan gewonden en menige rechter zal daar met open (linkse) ogen intrappen.

  Met welke intentie Donald Trump ze eventueel zou willen vrijlaten is niet geheel duidelijk, dit zou namelijk volledig haaks staan op de strijd tegen het internationale terrorisme die na 9-11 de hoofdmoot vormde van de Amerikaanse buitenlandse politiek.

  De VS zijn zelf volledig verantwoordelijk voor het ontstaan van ISIS door Irak binnen te vallen (zonder geldige redenen) om daar z.g. een democratie te vestigen en vervolgens een volledige puinhoop achter te laten.
  Op die puinhopen kon een religieus geïnspireerde terroristische organisatie van Soennieten zoals de IS de strijd aanbinden met de Sjiitische meerderheid in Irak. In 2013 ging de IS zich bemoeien met de burgeroorlog in Syrië met de bekende gevolgen.

  Nu wil Trump dit wrakhout van het rampzalige beleid van zijn voorgangers dumpen in Europa.
  Hier is de doodstraf afgeschaft, dus wordt het hooguit 12 jaar detentie en na 8 jaren goed gedrag weer op vrije voeten.

  Gekker kan een mens het niet bedenken.

  Liked by 1 persoon

 8. Oog om oog…
  Trump probeert het idiote EU wakker te schudden, want het is vandaar dat de vuiligheid komt.

  Liked by 1 persoon

 9. antiislamnu // februari 18, 2019 om 00:04 //

  Hij heeft gelijk iedereen moet ze eigen rotzooi terug nemen dit is de erfenis van Obama niet trump.
  En kijk de arrogantie van Nederland in de telegraaf domme reactie
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3168027/kabinet-jihadist-hier-niet-welkom

  Liked by 2 people

 10. Walther Woortman // februari 18, 2019 om 00:34 //

  Trump heeft helemaal gelijk, het is toch niet hun oorlog, laat de EU het zelf maar oplossen.
  Gooi ze in een transportvliegtuig met een parachute en drop ze in Siberië in hun onderbroek.

  Liked by 1 persoon

 11. syberspees // februari 18, 2019 om 05:55 //

  Afknallen in de regio lijkt mij de oplossing

  Liked by 1 persoon

 12. Het is volgens mij eerder de druk opvoeren dit snel op te gaan lossen, ze kunnen teruggehaald worden en hier in Europa berecht worden of in hun eigen regio waar veel onstabiliteit is, ook in de rechtsorde, de keus is aan…

  Like

 13. Daar zitten ze opgesloten. Dus hier dan ook. Daar zijn de omstandigheden in die gevangenissen en kampen heel slecht. Als dat stel werkelijk hier heen moet dan eenzame opsluiting en op water en brood en vooral geen telefoon en bezoekregeling. Dossiers uitzoeken maar neem er destijds voor.

  Like

 14. Had: “neem er de tijd voor” moeten zijn.

  Like

 15. Terugnemen,en NIET opsluiten zal het wel weer worden…..sucses er mee.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s