Nieuw

Jongerenafdeling AfD stuurt de NepNieuwsPers weg bij congres

De AfD organisatie Junge Alternative (JA) heeft de pers op haar federaal congres in Maagdenburg gedeeltelijk uitgesloten.

Journalisten moesten zaterdag de zaal verlaten voor een debat over de bescherming van de grondwet. Een van de 120 aanwezige JA-leden betoogde dat de discussie over gevoelige gegevens ging. Na het agendapunt zou de pers opnieuw worden toegelaten.

Het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet had in januari aangekondigd dat het de organisatie van jong talent van het AfD en de rechtse nationale “vleugel” van het AfD nader zou bekijken. Het verklaarde beide groepen verdachten te zijn. Dit is altijd het geval wanneer er naar het oordeel van de grondwettelijke beschermers “voldoende belangrijke aanwijzingen” bestaan dat het “een extremistische inspanning” is.

Aan het begin van het federale congres presenteerde Martin Reichardt, AfD-lid van de Bondsdag en staatsleider in Saksen-Anhalt, zich aan de JA. Maar hij riep ook op tot matiging.

Reichardt zei dat jongerenorganisaties altijd meer rebels en provocerend waren dan de moederpartij. Het zou goed zijn als de jongeren af en toe de oude garde tegenspreken. JA wilde een nieuw bestuur kiezen op het federale congres en een wijziging van de statuten bespreken.

Bron:

AfD-Nachwuchs schickt Journalisten raus

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s