Nieuw

Ilhan Omar: de dapperste Amerikaanse politicus (van dit moment)

Foto: Ilhan Omar. Bron: Wikipedia. Auteur: Kristie Boyd; U.S. House Office of Photoraphy (Public Domain).

Noot voor de lezer: deze titel gaat velen tegen het zere been schoppen, maar eerlijkheid duurt (meestal) het langst. Het artikel weergeeft niet per definitie de mening van FENIXX.

De multiculturele samenleving zorgt dikwijls voor bizarre taferelen. Een goed voorbeeld is de verhitte woordenwisseling tussen de Democratische politica Ilhan Omar en de Republikein (((Elliot Abrams))), die onlangs plaatshad in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Door: N. Arcist

Ilhan Omar werd geboren in de Somalische hoofdstad Mogadishu, maar haar familie slaagde in de jaren negentig middels een vluchtelingenprogramma naar de Verenigde Staten te emigreren. Het behoeft geen verdere uitleg dat iemand als Omar geen plaats heeft in de Verenigde Staten, laat staan het Amerikaanse politieke systeem.

De Joodse-Amerikaan Abrams is overigens geen haar beter. Sterker nog: deze man belichaamt alles wat verkeerd is aan de Verenigde Staten. Abrams, een diplomaat en beleidsadviseur, is een klassieke neoconservatief. Al decennia maakt deze man zich sterk voor allerlei interventies en staatsgrepen in het buitenland. Hij was een architect van de Irak-oorlog en was betrokken bij de burgeroorlogen in Guatemala, El Salvador en Nicaragua.  

Abrams is een voorstander van massa-immigratie naar de Verenigde Staten, maar niet naar Israël, waar zijn ware loyaliteit ligt. Zo maakte hij zich sterk voor de vrijlating van de Joodse verrader Jonathan Pollard, die tot levenslang werd veroordeeld wegens spioneren voor Israël.

De man ziet er ook nog eens uit als de zoon van Satan, maar dat is een andere discussie.

Momenteel maakt Abrams zich sterk voor een militaire interventie in Venezuela. Ik ben geen fan van het socialistische regime aldaar, maar Venezuela is een soeverein land. Ik ben daarentegen ook geen fan van de stroman Juan Guaidó, die inmiddels al door de VS en de Europese Unie is erkend als president.

Waarom de Europese Unie zich in deze kwestie mengt is mij een raadsel. Gelukkig bestaan er ook nog nuchtere Europese regeringen – die ‘toevallig’ geen lid zijn van de EU – zoals die van Noorwegen en Zwitserland. Deze landen weigeren partij te kiezen.

En precies over dat onderwerp botsen Omar en Abrams:

Enerzijds ben ik enorm blij dat er nog mensen zijn die addergebroed zoals Abrams durven te confronteren. Aan de andere kant is het ronduit triest dat alleen een Somaliër daar dapper genoeg voor is.

De argumenten  van Omar zijn simpel maar effectief.

 • Abrams is tweemaal schuldig bevonden door het Amerikaans Congres voor het achterhouden van informatie. Ook loog hij over de massavernietigingswapens die Saddam Hoessein in zijn bezit zou hebben. Waarom zou Abrams deze keer niet liegen?
 • Abrams noemt de Amerikaanse interventie in El Salvador gedurende de jaren tachtig een ‘geweldige prestatie’, ongeacht de nodeloze bloedbaden. Er is nu immers sprake van ‘democratie’. Dat El Salvador een gefaalde staat is en tevens een van de meest corrupte landen op aarde – dat nota bene wordt gerund door bendes – ziet hij voor het gemak door de vingers.

Nogmaals: waarom stelt alleen Omar deze vragen? Al tienduizenden Amerikanen keerden in lijkenzakken huiswaarts, omdat zij zo nodig moesten sneuvelen in de nutteloze oorlogen die Abrams aanmoedigt.

En wat te denken van president Donald Trump? Die won de verkiezingen met beloftes van isolationisme: de VS zouden niet langer deelnemen aan buitenlandse interventies. Waarom laat Trump zich in met mannen als Abrams – of de shabbos goj John Bolton – wiens hele carrière in het teken staat van buitenlandse avonturen?

N. Arcist  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Ilhan Omar: de dapperste Amerikaanse politicus (van dit moment)

 1. Piranjaha // februari 17, 2019 om 23:18 //

  In het geval Elliot Abrams kan niet zijn hier besproken rol in Venezuela buiten beschouwing blijven:

  De propaganda voor regime-change in Venezuela neemt almaar toe
  https://fenixx.org/2019/02/12/de-propaganda-voor-regime-change-in-venezuela-neemt-almaar-toe/

  Like

 2. Wel raar, mijn hond begon te grommen van haar stem, wat een nare stem

  Like

 3. CurvedAir // februari 18, 2019 om 11:17 //

  Onbegrijpelijk dat de USA na alle ghetto’s gevuld met probleemnegers nog lieden uit Somalië binnen laat komen en ook zo dom is om zelfs een dubbel probleem te importeren, want gezien de kleding van Omar hebben we hier nog met moslims van doen ook.

  En de idioten gaan nog een stap verder want men laat de migrant/intrigant ook nog toetreden tot de volksvertegenwoordiging, voorzien van een provocerende hoofddoek.

  Natuurlijk is het goed dat Abrams aangepakt wordt, maar daar is toch geen kwebbelzieke parasiet uit Somalië voor nodig?

  Like

 4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s