Nieuw

Denemarken verwerpt de oproep van de VS om ISIS jihadisten terug te nemen, Duitsland verzint laffe uitvluchten

Een dag eerder drong president Donald Trump er bij de EU bondgenoten op aan om meer dan 800 ISIS jihadisten die in Syrië gevangen waren genomen, terug te nemen en voor de rechter te brengen.

Volgens het persbureau DPA, dat vertegenwoordigers van premier Lars Løkke Rasmussen aanhaalt, zal Kopenhagen geen ISIS jihadisten terugnemen om in het land terecht te staan.

“We hebben het over de gevaarlijkste mensen ter wereld. We moeten ze niet terugnemen”, benadrukte hij en voegde eraan toe dat Trump’s verklaring voorbarig was, aangezien de situatie in Syrië verre van stabiel is.

Eerder op zondag sprak een woordvoerster van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken de oproep van de Amerikaanse president toe.

“In principe hebben alle Duitse burgers en degenen die ervan worden verdacht voor ISIS te hebben gevochten, het recht om terug te keren”, ze voegde er echter aan toe dat de voorwaarde daarvoor de consulaire toegang voor de verdachten was.

De Duitse ambtenaar zei ook dat Irak interesse had getoond in het berechten van enkele jihadistische strijders uit Duitsland. “Maar in Syrië kan de Duitse regering geen wettelijke en consulaire plichten garanderen voor Duitse burgers die gevangen zitten vanwege het gewapende conflict daar”, concludeerde ze.

Eerder in januari zou Parijs naar verluidt hebben ingestemd met de repatriëring van ten minste 130 Franse ISIS-strijders die in het noordoosten van Syrië worden vastgehouden door Koerdische soldaten met steun van de VS, zodat zij in Frankrijk voor de rechter konden worden gebracht.

Bron:

Denmark Rejects US Call to Take Back Daesh Fighters, Germany Notes Legal Issues

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s