Nieuw

Zweden huurt vliegtuig om twee Afrikanen uit te zetten – kosten 1,1 miljoen kronen (€115.000)

Ibra Lo and Pape Matar. Foto: Privé

€Twee Senegalese broers, die met een geldig toeristenvisum naar Zweden waren gereisd, werden gearresteerd, negen weken lang in een beveiligde faciliteit vastgehouden en vervolgens gedeporteerd – voor een bedrag van meer dan 1,1 miljoen kronen (115.000 euro).

Het Zweedse Migratiebureau werd vorig jaar zwaar bekritiseerd door campagnevoerders vanwege het besluit om het door Nederland afgegeven toeristenvisum van het paar in te trekken.

Maar een nieuw onderzoek van de krant Aftonbladet onthulde dinsdag dat Pape Matar en Ibra Lo in een particulier gecharterd vliegtuig met zes grenspolitieagenten naar huis werden gestuurd, waardoor de deportatie een torenhoog prijskaartje kreeg.

“Als we de kosten zien, toont dit alleen maar de absurditeit en het falen van het systeem van wat er is gebeurd”, vertelde Malin Björk, de linkse afgevaardigde van de Partij van Links die de zaak van de broers onder de aandacht heeft gebracht, The Local.

De Zweedse grenspolitie beweert dat ze besloten had om de visa in te trekken nadat ze redenen hadden gevonden om aan te nemen dat ze “op frauduleuze wijze verkregen waren”.

De Zweedse minister van Binnenlandse Zaken Mikael Damberg heeft geen commentaar op de zaak gegeven.

Bron:

Sweden chartered plane to deport Senegalese tourists

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Zweden huurt vliegtuig om twee Afrikanen uit te zetten – kosten 1,1 miljoen kronen (€115.000)

  1. CurvedAir // februari 16, 2019 om 16:24 //

    Welnu, als alle geïmporteerde genetische mislukkelingen op deze manier moeten worden verwijderd dan krijgt Zweden een staatsschuld die pas afgelost is tegen de tijd dat de Zoeloe’s – op andermans kosten en met andermans technologie – de eerste kolonies op Venus stichten.

    Liked by 1 persoon

  2. trebor2110 // februari 16, 2019 om 17:41 //

    die 11 miljoen kronen is nog altijd minder dan wanneer ze nog 10 jaar in Zweden waren gebleven .

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s