Nieuw

Reeds na 8 maanden einde oefening socialistische regering

Bron: freepic.com © natanaelginting

In Spanje zullen vervroegde verkiezingen worden gehouden. De socialistische minderheidsregering is na ongeveer acht maanden ten einde.

De socialistische regering van Spanje is pas na ongeveer acht maanden aan het einde van haar zittingsperiode gekomen. Omdat de door minister-president Snachez voorgestelde staatsbegroting geen meerderheid in het parlement heeft behaald, heeft hij een vervroegde parlementsverkiezing voor 28 april gepland.

Het duurde acht maanden voordat er een einde kwam aan de Spaanse socialistische regering van premier Pedro Sánchez. Afgelopen juni hebben Sánchez en zijn socialisten van de PSOE de vorige regering van Mariano Rajoy omvergeworpen. Ze zouden alles beter doen en de problemen in het land oplossen, vooral de hoge jeugdwerkloosheid. De socialisten wilden ook de spanningen tussen de onafhankelijkheidsbeweging in Catalonië en de centrale regering in Madrid oplossen. Zij zijn er echter niet in geslaagd hun plannen te verwezenlijken. Het enige verschil met de Rajoy regering is dat steeds meer migranten uit Noord- en Centraal-Afrika Spanje hebben gekozen als hun favoriete bestemming voor illegale grensoverschrijdingen naar de EU.

Onlangs hadden Sánchez en zijn kameraden de nieuwe begroting voor Spanje in het parlement geïntroduceerd. De minderheidsregering kreeg echter niet de nodige steun, zodat het begrotingsvoorstel volledig werd verworpen. Aangezien ook niet kon worden verwacht dat correcties in de begroting zouden leiden tot een wijziging van de uitslag van de stemming, gooide Sánchez de handdoek in de ring en werd er een vervroegde parlementsverkiezing voor 28 april gepland.

Acht maanden – behalve een toestroom van ongeschoolde Afrikanen geen resultaten. Opnieuw is er een uitdrukkelijk bewijs dat het socialisme als regeringsvorm alleen maar kan mislukken. In Spanje zullen de derde parlementsverkiezingen dus over minder dan vier jaar worden gehouden.

Bron:

Sozialistische Minderheitsregierung nach rund acht Monaten am Ende

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Reeds na 8 maanden einde oefening socialistische regering

 1. Jack vanderVeen // februari 16, 2019 om 00:54 //

  correctie: “al na ongeveer acht maanden” moet “PAS na ongeveer acht maanden” zijn.

  Like

 2. Aangepast. Merci.

  Like

 3. Geweldig nieuws dit. Socialisme in Europa moet uitgeroeid worden! Anders ligt heel Europa straks op zijn gat.

  Like

 4. Een niet geringe kans dat dit jaar, vlak voor het lenteoffensief van de nepvluchtelingen ook Spanje haar grens gaat sluiten.
  Dan valt er weer minder te herverdelen, dus slecht nieuws voor Brussel en de opvolger van Juncker.

  Nu nog een forse winst voor de populistische partijen bij de EU-parlementsverkiezingen en er is nog hoop voor de toekomst. Maar laten we niet te vroeg juichen, de mensensmokkelaars weten altijd wel een gaatje te vinden om hun handelswaar toch af te kunnen leveren, al moet het via de Waddeneilanden.

  Like

 5. @F1802 // februari 16, 2019 om 09:26 //

  Het heeft meer dan 70 jaar geduurd alvorens dit besef ontstond…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s