Nieuw

Opnieuw: Duitse gemeente onteigent 65-jarige gepensioneerde om huisvesting voor illegale migranten te creëren

Een inwoner van Uffing (Zuid-Beieren) wordt bedreigd met een koude onteigening. De stad wil met zijn 750 vierkante meter bouwgrond een woonoppervlak voor illegale immigranten creëren. De 65-jarige gepensioneerde voelt zich verraden en wendde zich zelfs tot de krant – maar volgens zijn advocaat heeft dit voor hem geen zin.

Steeds meer burgers ervaren zelf wat het betekent om een tweederangs persoon te zijn. Peter Zwerger uit Uffing in Staffelsee nu ook. Daar is hij de eigenaar van een bouwkavel. Zijn ouders kochten 40 jaar geleden het 750 vierkante meter grote terrein. Pas vele jaren later werd het naar inheems model een bouwgrond. De ouders van Zwerger hadden inmiddels het terrein overgedragen aan zijn zus. Zij kon echter vanwege een ernstige handicap er niet op voortbouwen. Na haar dood, bijna 3 jaar geleden, heeft Peter Zwerger het landgoed geërfd.

De 65-jarige wilde nu het grondstuk overdragen aan een van zijn petekinderen. De gemeente heeft echter voor de gepensioneerde een spaak in het wiel gestoken. Burgemeester Rupert Wintermeier deelde hem in een telefoongesprek mee dat de gemeenteraad had besloten een vermeend recht op aankoop van het onroerend goed uit te oefenen. Een optie die de gemeente ooit met de ouders van Zwergers zou zijn overeengekomen, “als het onroerend goed niet binnen tien jaar wordt bebouwd”, beweerde Wintermeier. Het aankooprecht zou daarna met de zuster van Zwergers na telkens tien jaar weer verlengd zijn, “zodat er nu een contractslooptijd van 39 jaar tot stand is gekomen, zonder dat op het grondstuk werd gebouwd”, aldus de burgemeester.

Nu wil de gemeente toegang krijgen tot het terrein. Zwerger wil echter niet akkoord gaan met “deze koude onteigening”, temeer daar hij slechts de helft van de richtwaarde van de grond als compensatie zal ontvangen. Met dit miserabele bedrag kan hij geen andere bouwgrond in het dorp verwerven, de gepensioneerde is geïrriteerd. De inwoner heeft zelfs een advocaat ingeschakeld. Die ervoor moet zorgen dat hij zijn eigendom kan behouden. Maar de advocaat heeft Zwerger duidelijk gemaakt dat de kans op succes erg klein is en dat hij de strijd tegen de criminele intriges van de gemeente beter kan opgeven.

Volgens de burgemeester is het doel van onteigening het voorkomen van “speculatie en het aanleggen van grondvoorraden” en het beschikbaar stellen voor ontwikkelingsmogelijkheden aan jonge gezinnen, in het kader van gemeentelijke ontwerpmogelijkheden. Maar Zwerger meldt aan de krant Merkur dat de gemeente talrijke andere bouwplaatsen op voorraad heeft, die tot nu toe nog niet verkocht of bebouwd zijn. De gemeente zou daarom het grondstuk voor geheel andere doeleinden willen gebruiken, is het donkere vermoeden van de 65-jarige. Ook vrienden en buren van de gepensioneerde delen deze visie. Via de dorpstrommel hadden ze gehoord over de plannen van de gemeenteraad om het grondstuk op de beste locatie in de gemeente te gebruiken voor de bouw van adellijke nieuwe woningen voor zogenaamde “vluchtelingen”.

Het district Garmisch-Partenkirchen, waar Uffing is gevestigd, heeft al geruime tijd moeite met de opvang van vluchtelingen. De accommodaties zijn schaars en het is dan ook geen wonder dat nu ook particulieren onteigend worden, om de luxe accommodatie van diverse ‘meteen huisbewoners’ uit het Midden-Oosten en Afrika te garanderen. Ook de Evangelische Lutherse kerk in Beieren kondigde al met grote vreugde aan dat “asielzoekers” binnenkort in Uffing zullen wonen. De zeilen voor de culturele verrijking van de 2.900 zielen dorpsgemeente zijn al lang geleden uitgeslagen en Peter Zwerger mag zijn onvrijwillige bijdrage leveren.

Bron:

Uffing: Gemeinde enteignet 65-jährigen Rentner, um Wohnraum für illegale Migranten zu schaffen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Opnieuw: Duitse gemeente onteigent 65-jarige gepensioneerde om huisvesting voor illegale migranten te creëren

  1. Schandalig dat ze mensen hun eigendom mogen wegroven…het wordt steeds gekker hier…dat hij het maar snel laat bebouwen…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s