Nieuw

Oostenrijkse minister wil “asielfraude” als strafbaar feit invoeren – wanneer bijvoorbeeld een “vluchteling” een verkeerde leeftijd in de asielprocedure aangeeft

Voor de Oostenrijkse FPÖ-minister van Binnenlandse Zaken Kickl gaan de plannen van de Weense regering om het strafrecht aan te scherpen niet ver genoeg. Op woensdag, na de Raad van Ministers, riep hij op tot de invoering van afzonderlijke strafbare feiten op het gebied van asiel – bijvoorbeeld in het geval van asielzoekers die de autoriteiten misleiden, d.w.z. wanneer een “vluchteling” een verkeerde leeftijd in de asielprocedure aangeeft.

Kanselier Kurz en vice-kanselier Strache (FPÖ) spraken hun tevredenheid uit over de nieuwe ontwikkelingen. Deze laatste heeft zonder aarzeling kritiek “van zogenaamde deskundigen” weggewuifd en verklaard: “Iedereen die zich aan vrouwen vergrijpt, verdient geen clementie, maar moet rekening houden met ernstige gevolgen”, aldus Strache. Deze daders behoorden achter “slot en grendel”.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Kickl was over het algemeen tevreden over de plannen. Naast zijn eigen maatregelen in het asielstelsel wil Kickl echter ook een betere bescherming voor bijzonder kwetsbare beroepsgroepen, zoals politieagenten.

Staatssecretaris Edtstadler, die verantwoordelijk is voor het pakket, wees er nogmaals op dat het niet alleen gaat om verzwarende straffen, maar ook om bescherming en het voorkomen van slachtoffers. Al met al zijn er ongeveer 50 maatregelen gepland, de bestaande wetten zijn op het niveau van de 21e eeuw gebracht. De Oostenrijkse regering richt zich nu op een concreet wetgevingspakket dat in de eerste helft van dit jaar gepresenteerd moet worden.

Bron:

Österreichische Regierung bringt Strafrecht auf Vordermann – Strache: „Wer sich an Frauen vergeht, hat keine Milde verdient“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Oostenrijkse minister wil “asielfraude” als strafbaar feit invoeren – wanneer bijvoorbeeld een “vluchteling” een verkeerde leeftijd in de asielprocedure aangeeft

  1. Het Kabinet heeft hier besloten om tot 20Maart te slapen en dan schrikken ze WAKKER. TELAAT

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s