Nieuw

Online retailgigant Boohoo verbiedt WOL omdat PETA zegt dat het ‘wreed is tegen dieren’

Stadse klimaat- en milieuwappies die denken dat melk in een kartonnen pak groeit en broccoli in het magazijn van de lokale Marqt snappen er weer eens niks van.

Wol is goed. Wol is een 100% natuurlijk product. Wol wordt veelal lokaal gemaakt. Schapen dragen bij aan het behoud van onze natuur zonder dat er gif of bestrijdingsmiddelen ingezet hoeven te worden. En schapen worden nou eenmaal geschoren. Dat doet zo’n beest geen pijn. Sterker nog het beest vindt het heerlijk als zijn warme wintervacht er eindelijk weer af is.

The Daily Mail:

Veel modeketens hebben bont en exotische dierenhuiden al lang verboden om ethische redenen.

Maar één van de grootste online kledingwinkels is een stap verder gegaan – en heeft het gebruik van wol stopgezet.

De stap van Boohoo heeft boeren geschokt die zeggen dat het scheren van schapen geen wreedheid met zich mee mag brengen. En een campagne voor wol gesteund door prins Charles bestempelde de actie als ‘absurd’.

In feite is het verwijderen van wollen vacht om welzijnsredenen van levensbelang om oververhitting van de dieren tegen te gaan en ze te beschermen tegen insectenplagen.

Tegelijkertijd is wol een natuurlijke, duurzame bron van garen en kleding, in tegenstelling tot het plastic en polyester dat wordt gebruikt voor de meeste goedkope lijnen van Boohoo, inclusief jurken voor slechts £3.

Op dit moment is er juist kritiek retailers – met name fast fashion bedrijven – omdat ze plastic vervuiling aan wakkeren door het promoten van wegwerpkleding.

Het besluit van Boohoo volgt op de druk van de campagne van de veganistische groep PETA, die in november voor controverse zorgde na een oproep aan het dorp Dorset Wool om zijn naam te veranderen als onderdeel van zijn campagne tegen wat het beweert dat het wrede schapenhouderij is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10112 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Online retailgigant Boohoo verbiedt WOL omdat PETA zegt dat het ‘wreed is tegen dieren’

  1. Zonder wol is het lastig warm te blijven met alleen een warmtepomp. De linkse kliek is langzaam compleet aan het doorslaan en zien zelf door de bomen het bos niet meer. LOL.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s