Nieuw

Klimaatmeisje Greta Thunberg is een cashcow

Duizenden kinderen klimaatspijbelen omdat hun linkse leraren en de commissaris van de EU-dictatuur dat graag willen.

Als je exact dat doet wat de dictatuur wil, heeft dat niks maar dan ook niks met ‘rebelse of opstandige’ jeugd te maken, maar alles met makke schapen die zich voor een propagandakarretje laten spannen zoals andere dictaturen dat ook zo graag deden. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen die onder Mao’s Culturele Revolutie afstand namen van hun eigen ouders.


Breitbart:

Niet alleen moeten hun frontale lobben nog vormen – wat betekent dat ze irrationeel en impulsief zijn. Maar ze hebben zeer beperkte ervaring met de echte wereld (noch met haar verantwoordelijkheden) en het weinige dat ze erover weten is grotendeels afhankelijk van wat ze hebben ingestansd gekregen van hun leraren.

Dus er is echt niets bijzonders aan wat een kind ons ooit te vertellen heeft over ‘klimaatverandering’. Het enige dat het is, is uitgebraakt gerommel gebaseerd op de alarmerende onzin die ze op school hebben gehad.

De inspiratie voor Youth Strike 4 Climate was Greta Thunberg, een 16-jarig Zweeds meisje met een Dorothy (van de Wizard of Oz) uiterlijk van rustieke onschuld en een intense, urgente manier die haar in een virale internetster heeft veranderd. Hier geeft ze in december een TED-lezing.

Het begint:

“Toen ik ongeveer acht jaar oud was, hoorde ik voor het eerst iets over klimaatverandering of opwarming van de aarde. Blijkbaar was dat iets dat mensen hadden gecreëerd door onze manier van leven.”

Ze sprak ook op de COP24 klimaattop en in Davos, waar ze een verrukt publiek vertelde:

We worden geconfronteerd met een ramp van onuitgesproken lijden voor enorme hoeveelheden mensen. En nu is het niet het moment om beleefd te praten of te focussen op wat we wel of niet kunnen zeggen. Dit is het moment om duidelijk te spreken.

Het oplossen van de klimaatcrisis is de grootste en meest complexe uitdaging waarmee Homo sapiens ooit te maken heeft gehad. De belangrijkste oplossing is echter zo eenvoudig dat zelfs een klein kind het kan begrijpen. We moeten onze uitstoot van broeikasgassen stoppen.

De zekerheid en gecontroleerde woede van Miss Thurnberg doen me denken aan een beruchte campagne die Greenpeace in 2007 op het hoogtepunt van de wereldwijde opwarming van de aarde heeft gemaakt. Bijgenaamd “Angry Kid” toonde het een bleke jongen in een hoodie die leek op de kap van Magere Hein, die volwassenen voorlas over het kwaad dat ze de planeet hebben aangedaan door hun zelfzuchtige levensstijl.

“We praten niet alleen over de toekomst. We hebben het over mijn toekomst, ‘beweerde de impertinente pup”.

Welnu, die knul moet nu halverwege de twintig zijn en geen enkele van de doemscenario’s die hij heeft voorspeld, is zelfs maar op afstand uitgekomen.

Maar iedereen die verstandig naar de video keek, zelfs op het moment dat deze werd uitgebracht, wist dat de jongen uit zijn nek aan het kletsen was. Hij was gewoon propaganda aan het spuien die hem werd gevoed door cynische volwassenen die – mogelijk met enige rechtvaardiging – dat groene onzin meer overtuigend klinkt wanneer het wordt ingesproken door een jongen wiens ballen nog niet zijn ingedaald.

Of het nu Greta Thunberg is die ons de les leest over klimaatverandering of David Hogg die ons de les leest over wapenbeheersing, ik denk dat er iets diep verdacht is over deze uitbuiting van kinderen om een politieke agenda te bevorderen. Vaak, als je achter de schermen kijkt, vind je op de achtergrond volwassenen die aan de touwtjes trekken.

Dit lijkt zeker het geval te zijn met Miss Thunberg, die Asperger’s Syndrome en OCD heeft, evenals enkele opdringerige opvallende ouders, de ene een operazanger en de andere een acteur. We weten dit dankzij een onderzoek van het Zwitserse tijdschrift Die Weltwoche, hier beschreven in de Spectator door Andrew Montford:

Twijfels werden voor het eerst aan de orde gesteld toen het Zwitserse tijdschrift Weltwoche vorige maand een artikel publiceerde met de titel ‘We are making a climate icon’. Het onthulde dat de schoolstaking van Thunberg netjes samenviel met de lancering van een boek over klimaatverandering geschreven door haar moeder, Malena Ernman. Is dit toeval? Het lijkt er minder op wanneer je van hetzelfde artikel leert dat de eerste publiciteit van het protest van Thunberg op de dag van de lancering via de sociale media van de PR-man van het boek, Ingmar Rentzhog, kwam. Het lijkt erop dat Rentzhog een freelance fotograaf meenam naar de schoolstaking en de foto’s later plaatste op zijn Facebook en video op het YouTube-kanaal van zijn bedrijf.

En:

Verdere zorgwekkende details zijn ook naar voren gekomen. Naast werken voor de moeder van Greta, had Rentzhog onlangs ook een bedrijf gelanceerd genaamd ‘We Do not Have Time’, een soort klimaatgericht PR-bureau. In oktober 2018 nodigde hij Greta uit om lid te worden van de jeugdadviesraad van de onderneming en in de weken die volgden, gebruikte hij haar beeld intensief voorafgaand aan de aandelenemissie van het bedrijf. Dit lijkt zeer succesvol te zijn geweest, met iets minder dan een miljoen pond. Maar wat het cijfer ook is, Greta heeft bewezen buitengewoon lucratief te zijn voor de heer Rentzhog en ook de klimaat-pers was buitengewoon nuttig.

Juffrouw Thunberg lijkt een helder, mondig jong kind op wie elke ouder trots zou zijn. Maar dat betekent niet dat we aandacht moeten schenken aan een woord dat ze te zeggen heeft over klimaatverandering, want het is precies het soort halfbakken, slecht geïnformeerde, emotionele, onwetenschappelijke en volkomen onpraktische troep die je verwacht te horen van een gehersenspoeld 16 jaar oud schoolmeisje.


‘We Do not Have Time’ wordt ook genoemd in dit artikel (Engels) dat we eerder plaatsten en daar wordt wat verder ingegaan op de relatie met een aantal andere organisaties. Ik noem er een paar:

 • Al Gore’s Climate Reality Project
 • 350.org
 • Avaaz
 • Global Utmaning (Global Challenge)
 • the World Bank
 • the World Economic Forum (WEF)
 • Our Revolution
 • the Sanders Institute
 • This Is Zero Hour
 • the Sunrise Movement
 • the Green New Deal
 • Greenpeace

Dat is nog al een lijst. Dit is een zeer zorgvuldig georkestreerd project. En allesbehalve spontane schoolkinderen die staken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Klimaatmeisje Greta Thunberg is een cashcow

 1. Nou ja, als je je kind nu thuis houdt omdat de school zo nodig een dagje moskee moet doen, zal dat dan ook wel geen probleem meer zijn.
  Of heb ik het toch niet helemaal begrepen?

  Liked by 2 people

 2. Arthur Schop // februari 16, 2019 om 11:41 //

  Wat een onzin van Ttimmermans.
  Wat de schoolkinderen betreft gaat het om pure massahysterie.
  Wat betreft de ouders en sommige politiekers gaat het om kindermisbruik.

  Liked by 1 persoon

 3. Geheel tegen de draad in slopen we hier al die klimaat rommel fijn van alle voertuigen af.

  Like

 4. trebor2110 // februari 17, 2019 om 10:33 //

  het valt wel op dat je voornamelijk blanke kinderen ziet bij de klimaatdemonstraties .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s