Nieuw

Italiaanse minister Matteo Salvini wil goudreserves van Brussel-bestuurde bank thuisbrengen: “Het goud is eigendom van het Italiaanse volk, van niemand anders”

De Italiaanse regering, met minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini in de voorhoede, wil nu de controle over de goudreserves van het land terugkrijgen, die momenteel in het bezit zijn van de door de EU gecontroleerde centrale bank, schrijft Spoetnik.

De populaire Italiaanse vice-premier Matteo Salvini, die ook aan het hoofd staat van de rechtse Lega Nord partij, heeft opgeroepen om de controle over de Italiaanse goudreserves van het land weg te halen bij de Europese Centrale Bank (ECB).

– Het goud is eigendom van het Italiaanse volk, van niemand anders, benadrukte Salvini.

De minister van Binnenlandse Zaken legt ook uit dat hij het huidige beheer van de Italiaanse centrale bank wil besturen, omdat zij de verwoestende financiële crisis niet hebben voorkomen.

– Wij doen dit omdat degenen die toezicht moesten houden, geen toezicht hielden, zei Salvini, en voegde daaraan toe dat “fraudeurs” die Italiaanse spaarders de verliezen toebrachten, “lange tijd in de gevangenis zouden moeten belanden”.

Volgens Reuters is er nu een wetsvoorstel ingediend dat de Italiaanse staat onder andere de mogelijkheid zou geven om het goud te verkopen, wat men ontkent heeft van plan is te doen.

– We zullen geen gram goud verkopen, zegt Claudio Borghi, de economische woordvoerder van Lega Nord.

Volgens Spoetnik bezit Italië de derde grootste goudreserve ter wereld, na de VS en Duitsland, met een gewicht van 2.452 ton.

Bron:

Italy Deputy PM Wants to Take Gold Reserves Away From Brussels-Led Central Bank

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Italiaanse minister Matteo Salvini wil goudreserves van Brussel-bestuurde bank thuisbrengen: “Het goud is eigendom van het Italiaanse volk, van niemand anders”

 1. Republikein // februari 16, 2019 om 15:53 //

  Misschien ook een idee om de gouden standaard weer in te voeren, weg met die petro_dollar.

  Like

 2. Oeiii, foute boel,
  Het is de vraag of er nog wel zoveel goud in de kluizen ligt. De wereld heeft de goudstandaard als dekking van het geld sinds 1971 verlaten. Men heeft sindsdien de geldpersen onbeperkt laten draaien, waar natuurlijk allang geen goud of ander waardevast metaal tegenover staat.

  Nederland en Duitsland hebben eerder hun goud opgevraagd, maar beide landen zijn toen met een kluitje in het riet gestuurd, met dank aan de EU.
  Ben benieuwd hoe het met Italië zal gaan, die niet zo’n hoge pet op hebben van de EU.

  Like

 3. Al het goud verknoeien ze aan asielparasieten die ons uit dankbaarheid uitroeien…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s