Nieuw

Dierentuin in Gaza amputeert de klauwen van de leeuwin, zodat de kinderen met haar kunnen spelen

Screenshot YouTube.

Een leeuwin werd onlangs haar klauwen geamputeerd in een poging om haar “kindvriendelijker” te maken, zodat bezoekers met haar konden spelen wanneer ze de dierentuin bezoeken. De leeuwin is 14 maanden oud en bevindt zich in de Rafah Zoo in de door islamieten bestuurde Gazastrook.

De leeuwin heeft nog steeds haar tanden over, maar de klauwen zijn tijdens een operatie verwijderd. De beelden van de gebeurtenis tonen hoe het dierentuinpersoneel de leeuwin vasthoudt terwijl de dierenarts Fayyaz al-Haddad haar klauwen amputeert, schrijft Newsweek.

Hieronder is een video die het proces heeft gefilmd. WAARSCHUWING VOOR ONBEHAAGLIJKE BEELDEN

Bij de operatie was de leeuwin in coma.

– De klauwen werden afgeknipt zodat ze niet zo snel kunnen groeien en de kinderen met haar kunnen spelen, zegt Al-Haddaddad tegen Fox News.

Krijgt scherpe kritiek

Mohammed Jumaa, de eigenaar van de dierentuin, vertelde The Times of Israel dat hij door het afsnijden van de klauwen hoopte de agressie van het dier te verminderen “zodat het leuker zou kunnen zijn voor de bezoekers”.

Het initiatief is scherp bekritiseerd.

– Voor grote katten is een verwijdering van de klauwen een bijzonder wrede procedure die langdurige verwondingen veroorzaakt, zegt Four Oaws, een internationale dierenwelzijnsorganisatie tegen de Daily Mirror.

– Natuurlijk gedrag, zoals het grijpen van voedsel of klimmen, is nauwelijks mogelijk zonder de klauwen van een dier. De amputatie werd ook niet uitgevoerd in een goede veterinaire kliniek, zodat het risico van infectie hoog is.

Eisen dat de dierentuin wordt gesloten

Al-Haddaddad ontkende dat het proces wreed was, maar het Paw Project, een niet-gouvernementele organisatie, zegt dat de chirurgische procedure “een uiterst pijnlijke procedure” met gezondheidsrisico’s en complicaties is. De organisatie zegt dat het proces het amputeren van de laatste knokkel op de poot impliceert, dat het equivalent van het amputeren van elke vinger of teen aan de laatste verbinding zou zijn.

– Wij eisen dat de dierentuin waar meer dan 40 dieren onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden wordt gesloten, zegt Four Paws.

Niet het eerste schandaal
Dit is niet de eerste keer dat de dierentuin betrokken is bij schandalen. In januari zijn er vier leeuwenwelpen gestorven, iets wat de mede-eigenaar van de dierentuin volgens AP verweet aan het koude weer.

Het lijkt er echter op dat de dierentuin zal blijven voortbestaan. Het is sinds de opening in de jaren 90 eigendom van de familie Jumaa en hoewel het financieel slecht gaat, heeft Jihad Jumaa geen plannen om te sluiten.

– Het is onze manier van leven, zei hij tegen Al Jazeera in 2015. Ik ben hier opgegroeid en zal blijven werken en vechten om het open te houden.

Bron:

ZOO CUT LION’S CLAWS SO SHE’D BE FRIENDLY, COULD PLAY WITH CHILD VISITORS
In the Gaza Strip, pet a lion, declawed
Lion has claws AMPUTATED by Palestinian zoo so visitors can ‘play with it’
Gaza zoo owner blames winter storm for lion cub deaths

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Dierentuin in Gaza amputeert de klauwen van de leeuwin, zodat de kinderen met haar kunnen spelen

 1. En moeten de tanden dan niet ook getrokken worden ?

  Like

 2. Wel toevallig dat ook zo ook een stukje met een leeuw heb.

  Als mijn photoshop hulp niet voor de olifant kiest tenminste 😉

  Like

 3. Dom, wreed volk. Meer kan ik niet zeggen.

  Like

 4. Republikein // februari 16, 2019 om 23:09 //

  Iets met Juda.?

  Like

 5. Goed idee voor binnenkomende migranten : We snijden eerst Uw LUL eraf……dan mag U doorlopen ! ! Want dan zijn onze vrouwen IETS veiliger……..he, dat we nou niet eerder op dat idee zijn gekomen

  Liked by 1 persoon

 6. marijke, op zich een zeer goed initatief maar helaas is er geen hond die met een hoop stront van mena landen wil spelen. Terug trappen lijkt me alsnog beter.

  Like

 7. Smerig volk om een dier zo te kwellen .

  Like

 8. Wreed en debiel. En: ”met een tuinschaar”. Need to say more ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s