Nieuw

Zwitserse campagnevoerder achter burqa verbod wil openbare moslimgebeden verbieden

Rechtse Zwitserse Volkspartij spreekt zich uit voor een verbod

Een man die een succesvolle campagne leidde om burqa’s in een regio van Zwitserland te verbieden, roept nu de autoriteiten op om moslims te verbieden in het openbaar te bidden.

Giorgio Ghiringhelli, een rechtse activist die zichzelf “il Guastafeste” noemt, wat ruwweg “the killjoy” of “the spoilsport” betekent, heeft gezegd dat een dergelijk verbod noodzakelijk is om “een moslimgetto zoals je dat in België ziet” te voorkomen.

Hij heeft een verzoekschrift ingediend bij het Zwitserse kanton van het parlement van Ticino om dergelijke openbare gebeden illegaal te maken.

Op zijn website waarschuwt hij voor het “gevaar van de islamisering van onze westerse samenleving” en roept hij op tot een “nultolerantiebeleid ten aanzien van de subtiele strategieën van verovering van Europa en radicalisering van moslims door islamisten”.

Hij beweert ook dat moslimgebeden “allesbehalve onschuldig” zijn en “sublieme boodschappen van haat tegen christenen en joden bevatten”.

Een parlementaire commissie in Ticino heeft de petitie van de heer Ghiringhelli al overweldigend afgewezen en volgens de Zwitserse nieuwswebsite The Local zal hetzelfde gebeuren wanneer het op een komende parlementaire zitting wordt besproken.

Het verzoekschrift zal door de Grote Raad worden behandeld tijdens de zitting die voor 18-20 februari is gepland.

Als het verzoekschrift mislukt, heeft de heer Ghiringhelli gedreigd een regionaal referendum te lanceren. Om dat te kunnen doen zou hij in 100 dagen tijd 7000 handtekeningen moeten verzamelen bij de kiesgerechtigden die daarvoor in aanmerking komen.

Dit is niet ondenkbaar. Hij heeft al de steun van de rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP) – de grootste politieke partij van het land – gewonnen.

De nationale raadsleden van de SVP, Andreas Glarner en Walter Wobmann, hebben zelfs hun steun uitgesproken voor een nationaal initiatief, aldus de Zwitserse nieuwsredactie 20 Minutes.

“Als we naar het buitenland gaan, zien we de dreiging”, aldus de heer Glarner. “In België is de kwestie van de moslimgetto’s vandaag de dag al relevant.

Als een dergelijk verbod wordt gesteund, is het mogelijk dat het niet alleen moslims discrimineert, maar dat het op dezelfde manier wordt geconstrueerd als de nieuwe “secularismewet” die eerder deze maand door de autoriteiten in Genève is aangenomen en die werknemers verbiedt om religieuze symbolen te dragen en in specifieke gevallen religieuze demonstraties in het openbaar te verwachten. Vijfenvijftig procent van de kiezers steunde de nieuwe wet.

Bron:

Swiss campaigner behind burqa ban wants to outlaw public Muslim prayers

Want als je niet in het openbaar tot het doden van christenen en ongelovigen op mag roepen, zie de gebeden in Parijs, dan word je gediscrimineerd volgens de Independent. Wat flikkeren die Engelsen in hun thee tegenwoordig ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Zwitserse campagnevoerder achter burqa verbod wil openbare moslimgebeden verbieden

 1. Claudia M. // februari 15, 2019 om 21:27 //

  Bidden doe je maar fijn thuis of in het daarvoor aangewezen huis, niet midden op straat. Dit gebeurt in de landen van herkomst ook niet, sterker nog het soms zelfs verboden en mag daarom hier gezien worden als pure provocatie, de zoveelste overigens!

  Daarnaast had ik nog nooit, haast mijn nek gebroken over biddende christenen, boeddhisten, joden en/of welk andere aanbidding dan ook, tot de intrede van deze “goddelijke” dwingelandij.

  Like

 2. Om getto vorming te voorkomen zullen ze geremigreerd worden.

  Like

 3. Dat ze hun provocerende geloofsuitingen achter gesloten deuren houden.
  Maar liefst van al, zouden zij beter in de woestijn gaan bidden.

  Like

 4. Bendevorming!

  Like

 5. Ik mag dan misschien wel in een God geloven, ik voel niet de ziekelijke drang om dit aan iedereen op te dringen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s