Nieuw

Trump ondertekent het federale budget, maar kondigt de noodsituatie aan om geld voor de muur te krijgen

Grens VS - Mexico. Bron: Wikimedia. Auteur: Sgt. 1st Class Gordon Hyde.

Onlangs hebben de Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres overeenstemming bereikt over een federale begroting met een minder deel van het geld dat president Trump heeft gevraagd om te beginnen met de bouw van de muur tegen Mexico. Het was onduidelijk of de president van plan was de overeenkomst te ondertekenen en daarmee een nieuwe sluiting van het staatsapparaat te voorkomen. Trump kondigt nu aan dat hij de overeenkomst zal ondertekenen, maar zegt ook dat hij van plan is de nationale noodtoestand af te kondigen om toegang te krijgen tot de middelen die hij nodig heeft om extra geld voor de muur te krijgen.

Volgens de Republikeinse meerderheidsleider Mitch McConnell van de Senaat, zal Trump in samenhang met het ondertekenen van de begrotingsovereenkomst de noodsituatie aankondigen. Tegelijkertijd wordt door de Democratische partij aangekondigd dat het alle mogelijke middelen zal gebruiken om te voorkomen dat de president de noodsituatie aankondigt.

Volgens de Democraten is de grote toestroom van illegale immigranten, drugs en criminelen via Mexico naar de Verenigde Staten niet voldoende wat wettelijk verplicht is om de noodsituatie af te kondigen. De woordvoerster van het Huis van Afgevaardigden, de Democraat Nancy Pelosi, heeft op een persconferentie op donderdag duidelijk gemaakt dat men indien nodig niet uitsluit dat men juridische stappen onderneemt en naar de rechtbank gaat om Trump te stoppen.

Bron:

Trump skriver under federal budget men utlyser nödläge för att få pengar till muren
Trump kommer utlysa nationellt nödläge

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8180 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Trump ondertekent het federale budget, maar kondigt de noodsituatie aan om geld voor de muur te krijgen

 1. Jack vanderVeen // februari 15, 2019 om 07:46 //

  Indien de gekozen vertaling hier juist uiteengezet is, dan vertelt Nancy Pelosi juist dat het het bouwen van de muur wel noodzakelijk is met het commentaar van de Democraten:”de grote toestroom van illegale immigranten, drugs en criminelen via Mexico naar de Verenigde”!
  Wanneer dit geen reden zou kunnen zijn om de noodtoestand over de USA uit te roepen!
  Vliegt er een orkaan over, die binnen enkele dagen zichzelf opheft en nimmer meer voet aan wal zal zetten, dan kan een noodtoestand zomaar. Komt er een leger aan (potentiële) misdadigers het land binnen die alleen maar in omvang blijven toenemen tot het einde der tijden, dan zou dat niet ernstig genoeg zijn voor het uitroepen van de noodtoestand?

  Like

 2. Ik snap niet zo goed waarom de democraten er zo tegen zijn, Trumps voorgangers zijn allemaal met die muur bezig geweest, dan zou je toch denken dat er geen weerstand zou moeten zijn of bezwaren tegen die muur.
  Noodtoestand is wel begrijpelijk na zoveel jaren en alle presidenten die eraan gewerkt hebben, moet het er nu toch een keer van gaan komen.

  Like

 3. Like

 4. tim pietersen // februari 15, 2019 om 15:14 //

  https://www.youtube.com/watch?v=CAO-s34puOk Secretary of State for Defense John Rood testifies that Trump DOES NOT NEED permission from Congress or a state of emergency to build the Wall code: 10 usc 284

  Like

 5. tim pietersen // februari 15, 2019 om 15:16 //

  https://www.youtube.com/watch?v=CAO-s34puOk Secretary of State for Defense John Rood testifies that Trump DOES NOT NEED permission from Congress or a state of emergency to build the Wall code: 10 usc 284 ……..

  Like

 6. tim pietersen // februari 15, 2019 om 15:17 //

  youtube watch?v=CAO-s34puOk Secretary of State for Defense John Rood testifies that Trump DOES NOT NEED permission from Congress or a state of emergency to build the Wall code: 10 usc 284 …

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s