Nieuw

Trump 25th amendment: Justice Department considered attempt to remove president after Comey firing, former FBI chief reveals

Donald Trump’s sacking of James Comey so concerned Justice Department officials they considered an extraordinary attempt to remove the president from office, former acting FBI chief Andrew McCabe has reportedly revealed.

Mr McCabe, who was fired himself by the Trump administration just a day before his scheduled retirement last year, also told CBS News he ordered an investigation into whether the US president had obstructed justice by dismissing Mr Comey.

His revelations came in an interview with broadcaster Scott Pelley for 60 Minutes, which will be aired in full on Sunday.

Ahead of its broadcast, Mr Pelley told CBS News how Mr McCabe described meetings at the Justice Department in which “it was discussed whether the vice-president and a majority in the Cabinet could be brought together to remove the president of the United States under the 25th amendment”.

Section four of the amendment allows the removal of a sitting US president if the vice-president and a majority of the Cabinet declare them “unable to discharge the powers and duties of his office”.

The Independent >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s