Nieuw

“Moeder en vader” worden “ouder 1 en ouder 2” op Franse scholen

Screenshot YouTube.

De REM partij van de bankiersmiljonair Emmanuel Macron heeft een motie in het Franse parlement er doorheen gedrukt die ervoor moet zorgen dat Franse scholen moeten stoppen met het beschrijven van ouders als “moeder en vader” ten gunste van het “meer inclusieve” concept van “ouder 1 en ouder 2”.

Hoewel de protesten van de Gele Hesjes week na week onverminderd doorgaan, lijkt het zowel president Emmanuel Macron als zijn partij La République En Marche niets te doen, REM – de grootste partij in het Franse parlement – toont geen interesse om ze te ontmoeten.

In plaats daarvan heeft de sociaal-liberale globalistische partij in het parlement een hervormingsvoorstel gedaan voor het Franse onderwijs. Afgezien van het feit dat de kleuterschool nu verplicht wordt vanaf de leeftijd van drie jaar, wordt de term “vader en moeder” in de officiële documenten van de school afgeschaft. In plaats daarvan zal men de meer “genderneutrale” en “inclusieve” optie “ouder 1” en “ouder 2” gaan gebruiken.

– Dit wetsontwerp heeft tot doel de diversiteit van de gezinnen met kinderen wettelijk te verankeren in de administratie van de school, aldus Valérie Petit van REM.

De nieuwe hervorming heeft geleid tot kritiek van, onder andere, conservatieven in Frankrijk, die geloven dat ouders het risico lopen ontmenselijkt te worden als ze met cijfers worden beschreven.

Fabien Di Filippo, lid van de Conservatieve Partij, wijst het wetsvoorstel af met de bewering dat het wetsvoorstel zijn oorsprong in een “enge ideologie” vindt.

– Als ik mensen hoor zeggen dat het een ouderwets model is [om ouders te beschrijven als vader en moeder. N.v.d.r.] Wil ik u eraan herinneren dat onder de partnerschappen die zijn aangegaan, civiel of huwelijk, ongeveer 95 procent van de koppels mannen en vrouwen zijn, zegt Di Filippo’s partijgenoot Xavier Breton.

De Franse homolobby is niet helemaal tevreden met het wetsvoorstel, men beweert dat het risico bestaat dat er een “hiërarchie” tussen de ouders ontstaat.

– Wie is “ouder nummer 1” en wie is “ouder nummer 2”?, vraagt de voorzitter de homolobby organisatie AFDH zich af.

Iemand die daarentegen erg blij is met het wetsvoorstel is de joodse journalist Julien Bahloul, die zelf in een homo-partnerschap leeft. Hij kan de kritiek totaal niet begrijpen.

“Ik heb al geschreven dat ik bijzonder verrast en geschokt ben door de “controverse”rond de ouder/moeder/vader vormen. Moeder en vader zijn ouders, niets aanstootgevend. In #TelAviv, is de vorm lang geleden zonder problemen veranderd”, schrijft Bahloul op Twitter.

Het wetsvoorstel kan nog steeds worden gestopt in de Franse Senaat. Echter, in een dergelijke situatie, gaat het alleen maar terug naar het parlement.

Bron:

French schools to change ‘mother & father’ to ‘parent 1 and 2’ under new law

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on “Moeder en vader” worden “ouder 1 en ouder 2” op Franse scholen

 1. Claudia M. // februari 15, 2019 om 21:31 //

  Ergens doet het mij deugd dat niet alleen onze regering met geneuzel bezig is…

  Lieve vader & moeder kom me halen!

  Like

 2. Jack vanderVeen // februari 16, 2019 om 01:30 //

  ın communevorm leven en neuken en op de wereld zetten van kleintjes wordt alles wel weer gemakkelijker: ouder1, ouder2, ouder3, ouder 21, ouder 22, ouder 23. Alles gerelateerd aan de hoeveelheid communeleden, dat zijn toch communıcantjes(?) die potentieel als ouder in aanmerking kunnen komen. Hoeven er ook geen DNA-testjes meer gedaan worden om ouderschap te bevestigen. Maar ja, wie wil nummer1 zijn, want die loopt wel het risico bij opheffing van zo een neukgroep om de hoogste alimentatie te moeten bijdragen voor het kind.
  MACRON ontspoortd, dat rammelend skelet aan zijn zijde ontspoord, de hele franse lynxe brigade ontspoord.

  Like

 3. Kinderen en ouders, worden nummers.

  Like

 4. trebor2110 // februari 16, 2019 om 14:27 //

  en hoe zit dat dan met ouder 3 en 4 tellen die niet mee en misschien zijn ouder 1 en 2 niet de ouders maar verzorgers .

  Like

 5. trebor2110 // februari 16, 2019 om 14:31 //

  Kinderen en ouders, worden nummers.

  Haha dat zijn we al BSN en daar wordt op de wereld mee gehandeld

  Een nummer dat bij wet is voorgeschreven om een persoon te identificeren,
  Dus niet je voor en achternaam

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s