Nieuw

Inlichtingendienst Guatemala: Migrerende karavanen zijn een ‘goed geplande’ invasie

Het Guatemalaans hoofd van de inlichtingendienst Mario Duarte heeft gewaarschuwd dat de karavanen op weg naar de VS worden georkestreerd door politieke actoren die “mensen in nood als strijdmiddel gebruiken”.

– Dit was geen spontane gebeurtenis. Het was goed gepland. Het was goed georganiseerd, zei Duarte tijdens een evenement dat werd georganiseerd door het ‘Center for a Free Secure Society’ van de ‘National Press Club’.

Hij zei dat verschillende inlichtingendiensten, wetshandhavingsinstanties en militaire instanties bewijzen hebben gevonden dat de karavaan van oktober van Honduras naar de VS – die op een bepaald moment ongeveer 40.000 migranten bevatte – van tevoren was georganiseerd.

– Er was op 5 oktober in Honduras een oproep voor burgers om deel te nemen aan een massale migratiewandeling naar de Verenigde Staten. We ontdekten in Guatemala en Mexico meerdere logistieke voorbereidingen om al deze mensen naar de zuidelijke grens van de VS te kunnen brengen, zei hij.

Hij verklaarde dat de belangrijkste organisatie achter de karavanen een niet-gouvernementele organisatie (NGO) uit Chicago was, genaamd Pueblos Sin Fronteras, geleid door organisator en pastoor Emma Lozano.

– Zij begonnen te werken met Hondurese, Guatemalteekse en Mexicaanse evenknieën. De organisatie was op zijn minst gezegd indrukwekkend. Ze gebruikten voornamelijk sociale-media-apps, WhatsApp en Facebook.

Hij zei dat Bartolo Fuentes, een Hondurese activist, de belangrijkste leider van de karavaan was, en dat hij vooraf in Guatemala kwam om te verkennen en geld te sturen naar plaatsen waar migranten konden verblijven terwijl ze door Guatemala naar Mexico trokken. Duarte zei dat de groep ook verbonden was met internationale NGO’s zoals Oxfam.

Hij gaf ook details over de tactiek die de caravan gebruikte toen hij Guatemala binnendrong.

– We hadden een groot, enorm contingent politieagenten die onze grens beschermden. Helaas zetten deze migrantengroepen vrouwen, ouderen en kinderen vanaf 40 dagen oud aan het front en begonnen ze te duwen en druk uit te oefenen op onze politiemacht.

– We konden zelfs geen traangas gebruiken….. omdat een deel van de rook de kleine kinderen pijn kon doen.

– Het werd een onhoudbare situatie. Kinderen werden tegen het hek gedrukt. Sommigen van hen waren eigenlijk al aan het stikken door alle druk die van achter op hen werd uitgevoerd. Dus moesten we onze politiemensen terugtrekken en deze migranten door onze grens laten gaan, zei hij.

Duarte zei dat Guatemala gehoor gaf aan de oproep van de Verenigde Staten om te proberen de karavaan te beletten de Amerikaanse grens te bereiken. Hij zei dat ze 12 verschillende wegversperringen op weg naar Mexico hadden opgezet om de migranten te vertragen.

– Door dat werk, identificeerden wij ook een totaal van tien operationele leiders met de karavaan.

Duarte zei dat ze ook meer dan 100 migranten uit het Midden-Oosten hebben geïdentificeerd die in de caravan reizen – een claim waar president Trump in een Tweet van 22 oktober op had gezinspeeld.

“Helaas lijkt het erop dat de politie en het leger van Mexico niet in staat zijn om de Caravan op weg naar de zuidelijke grens van de Verenigde Staten te stoppen. Criminelen en onbekende Midden-Oosterlingen zijn erin gemengd. Ik heb de grenspatrouille en het leger gewaarschuwd dat dit een nationale noodtoestand is. Moet wetten veranderen!”

– Wij onderschepten ook een totaal van 126 vreemdelingen van bijzonder belang tijdens deze karavanen, vreemdelingen van bijzonder belang uit landen en met waarschijnlijke banden met islamitische extremisten, zei Duarte.

Duarte waarschuwde dat een andere grote groep migranten uit verschillende landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en uit Cuba naar de VS wordt voorbereid.

– Hun bedoeling is om een 30.000 man sterke karavaan te creëren om door Midden-Amerika helemaal omhoog te gaan naar Mexico en naar de open grens van de V.S. te komen.

Duarte oordeelde dat de migranten die in de karavanen reizen als pionnen werden gebruikt als een manier om de VS en partners in de regio te destabiliseren.

– Deze nieuwe manier van politiek bedrijven, zoals we dit eigenlijk analyseren, noemen, en we gebruiken deze term, is mensen in nood als strijdmiddel gebruiken, zei hij.

Hij beschuldigde de migranten niet, waarvan hij zei dat ze op zoek waren naar economische kansen, of probeerde te ontsnappen aan conflicten, vervolging, terrorisme, mensenrechtenschendingen en andere dingen.

– Als mensen en samenlevingen kunnen we niet voorbijgaan aan …. de moeilijkheden in het leven waar anderen mee worden geconfronteerd.

– Helaas hebben wrede, harteloze manipulatieve politieke actoren en extremisten misbruik gemaakt van degenen die in nood verkeren, en gebruiken ze nu als sterfelijk strijdmiddel als invasie voor politieke invloed, en als hun eigen privé leger en knokploegen. Dat is wat dit is, zei hij.

– Laten we onze reële analysecapaciteit niet verliezen. De migrantenkaravanen zijn niet spontaan. Ze worden politiek georkestreerd en goed gefinancierd met een specifieke politieke doelstelling.

Bron:

Guatemala Minister: Migrant Caravans Are a ‘Well-Planned’ Invasion

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Inlichtingendienst Guatemala: Migrerende karavanen zijn een ‘goed geplande’ invasie

 1. Wordt tijd dat de rechtse politiek er wat harder ingaat. Realisme is hartstikke mooi maar de linkse zijn toch net iets harder voor wat betreft hun strijdplannen.

  Like

 2. Piranjaha // februari 15, 2019 om 23:31 //

  Pueblos Sin Fronteras is een Soros NGO.

  Liked by 2 people

 3. Het is als een gigantische symbolische cirkel van ‘blanke genocide’ in al zijn mogelijke vormen dat zich meer en meer begint aan te spannen.

  Liked by 2 people

 4. Net zoiets als MST (movimento sem terra) in Brazilië. Wordt eindelijk door de nieuwe regeringen aan banden gelegd.

  Like

 5. Piranjaha // februari 15, 2019 om 23:31
  Denk dat de meesten onder ons dit al enigzins in hun glazen bol hadden gezien

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s