Nieuw

EU-commissaris bekritiseert Hongarije: asielaanvragen worden bijna altijd afgewezen

De mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, Dunja Mijatovic, heeft Hongarije scherp bekritiseerd voor zijn omgang met “vluchtelingen” en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s). Momenteel zou het voor asielzoekers in Hongarije uiterst moeilijk zijn om als vluchteling erkend te worden, aldus de commissaris in een mededeling. Ze had vorige week in het kader van een waarnemingsmissie vijf dagen in Hongarije doorgebracht.

Asielaanvragen worden in Hongarije vrijwel altijd afgewezen, bekritiseerde de EU-ambtenaar. Dit ontneemt asielzoekers het recht op vluchtelingenbescherming. De regering moet hun toegang verlenen tot een gereguleerde asielprocedure en stoppen met het vasthouden van migranten in transitzones aan de grens. Mijatovic riep ook de Hongaarse autoriteiten op om te stoppen met het gebruik van “vijandige retoriek” over migranten.

Bij deze gelegenheid heeft de eurocraat ook meteen de situatie van het maatschappelijk middenveld in Hongarije als zorgwekkend bestempeld. “De ruimte voor het werk van NGO’s, mensenrechtenactivisten en journalisten die kritisch staan tegenover de regering is zeer beperkt en smal geworden. Zij zijn het slachtoffer van lastercampagnes, strafbelastingen of gerichte wetten die hun werk belemmeren. De overheid moet stoppen met deze koers”, eiste Mijatovic.

Een volledig verslag van haar bezoek zal later worden gepubliceerd. De westerse asiel- en mensenrechtenlobbyisten hebben Hongarije lange tijd bekritiseerd. In september heeft het Europees Parlement een strafrechtelijke procedure tegen Boedapest ingeleid wegens vermeende schendingen van de fundamentele waarden van de EU.

Bron:

EU-Kommissarin kritisiert Ungarn: Asylanträge werden fast immer abgelehnt

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on EU-commissaris bekritiseert Hongarije: asielaanvragen worden bijna altijd afgewezen

 1. Een regering die doet wat hij zegt wordt dat kwalijk genomen, die linkse zooi in Brussel moet gerooid worden en snel anders gaan we eraan ten onder!

  Like

 2. tim pietersen // februari 15, 2019 om 15:22 //

  opzouten hoer @ dunja

  Like

 3. Hongarije doet het goed…mogelijk ons toevluchtsoord in de toekomst als de rest van Europa geïslamiseerd is…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s