Nieuw

Zweedse staatsradio beschrijft IS-terroristen als “activisten”

Het Zweedse staatsradiokanaal P4 Kronoberg rapporteerde op donderdag over de vanuit Zweden gereisde IS-terroristen die worden verondersteld te zijn omgekomen in Syrië. De Zweedse staatsradio koos er echt voor om de terroristen als “activisten” te beschrijven.

Op donderdagmorgen rapporteerde SR P4 Kronoberg dat twee “activisten” die behoren tot de beruchte terroristische organisatie Islamitische staat naar verluidt zouden zijn gedood in de strijd.

De moslims moeten in Växjö zijn opgegroeid en in verband met luchtaanvallen op de IS-verschansing Raqqqa in Syrië zijn omgekomen. Een van de voormalige inwoners van Växjö zou ook betrokken zijn geweest bij de rekrutering van meer islamisten in Zweden die zijn afgereisd en aan de terroristische activiteiten hebben deelgenomen.

Het artikel is in de sociale media op harde kritiek gestuit. Het resulteerde in Per Jodenius, de programmamanager bij P4 Kronoberg, die de kop veranderde en vervolgens ook van de gelegenheid gebruik maakte om de benaming “IS-activisten” aan te passen aan “IS-sympathisanten”.

“Activisten? Aha… Ik dacht het zich hier om terroristen handelde, maar het zijn blijkbaar slechts activisten…
Btw… wanneer gaan jullie de activist Akilov [N.v.d.r de IKEA-moordenaar] interviewen?”

“Het artikel is nu bijgewerkt met een meer correcte kop. Bedankt voor je mening. / Per Jodenius, Agenda Manager P4 Kronoberg.”

Bron:

Sveriges Radio kallade IS-terrorister för ”aktivister” – skyndar sig att städa upp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse staatsradio beschrijft IS-terroristen als “activisten”

  1. Ze durven het beestje niet meer bij de naam te noemen, zo ver is het inmiddels gekomen; binnen afzienbare tijd zijn deze aso’ s hier de baas… 😦

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s