Nieuw

Productie elektrische auto’s helemaal niet klimaatneutraal

Om de CO2-uitstoot te beperken komt er vanaf 2030 mogelijk een verkoopverbod op diesel- en benzineauto’s. Maar bij de productie van elektrische auto’s komt dubbel zo veel COvrij als bij die van ‘gewone’ auto’s. En de gebruikte stroom is meestal ook niet groen.

Ergens in 2017 werd het Nederlandse volk tamelijk nonchalant medegedeeld dat het ‘van het gas af moest’ om de CO2-uitstoot terug te brengen. Hoewel weerman Gerrit Hiemstra op Twitter hardnekkig volhoudt dat er geen ‘gasverbod’ is, is dat er in de praktijk natuurlijk wel, want vanaf 1 juli krijgt u bijvoorbeeld alleen nog een vergunning voor een nieuwbouwwoning als die aardgasvrij is. In de rest van Europa en de wereld worden ter vergroening juist woningen aan een hagelnieuw gasnet gekoppeld; voor die discrepantie zijn wij nog geen heldere verklaring tegengekomen.

DOOR JO & LEO SIMONS

HPdeTijd >>

Zie ook:

De echte prijs van elektrische auto’s

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Productie elektrische auto’s helemaal niet klimaatneutraal

 1. Hoe willen ze Kobalt aan blijven voeren als iedereen elektrisch gaat rijden?

  Like

 2. The inmates are running the asylum…

  Like

 3. templars2017 // februari 14, 2019 om 21:40 //

  Klimaatreligie als wapen om iedereen heel arm te maken ,geen enkele keuze meer te laten buit hetgeen je in je strot geduwd krijgt.
  Als deze trend zich doorzet en er komt geen kentering dan zal onze maatschappij een doemscenario beleven waar geen gelijke aan is .
  de wereld doen draaien op electriciteit voor transport is een utopie ,er kan nooit genoeg aangemaakt worden om in de noden te voorzien.
  Ten tweede slachten ze een kip met gouden eieren,van de prijs voor brandstof gaat 10% naar raffinage en transport de rest is taks en accijnzen,dus zou de electriciteit ook zo duur moeten worden, vergeet niet dat de batterijen die gebruikt worden nog lang niet op punt staan.
  het groene gedoe is HET wapen waarmee iedereen onder de knoet van de elite zal gebracht worden.
  De komende europese verkiezingen zullen dit pijnlijk duidelijk maken, let maar eens op…..

  Like

 4. CEO Sijbersma van DSM was voorstander dat de Co2 reductieboete omhoog gaat, daarmee komen bedrijven in beweging.
  Hij vergat er even bij te zeggen dat dit gewoon meer winst voor bedrijven gaat opleveren en we weten denk ik wel wie er op achteruit zal gaan, toch?

  Like

 5. tim pietersen // februari 15, 2019 om 15:09 //

  tyfushonden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s