Nieuw

Oostenrijk: Aantal mes-aanvallen met meer dan 400 procent gestegen

© Fotocollage nieuwsportaal Philosophia-Perennis.

Ondanks dat Oostenrijk met zijn nieuwe regering een koerswijziging in zijn immigratiebeleid heeft gemaakt, is er in het land nog geen resultaat te zien en nog steeds sprake van een enorme toename van de criminaliteit.

Vergeleken met het voorgaande jaar laten de door de Oostenrijkse media gepubliceerden statistieken een stijging van meer dan 400 procent van het aantal “mes-aanvallen” zien. Een stijging die vooral merkbaar is sinds de mosliminvasie van 2015:

“Alleen al in 2016 waren bij 3.500 misdaden messen betrokken, van bedreigingen en overvallen tot moorden”, aldus oe24. “En sindsdien is het aantal explosief toegenomen. Vorig jaar werd de grens van 10.000 overschreden”. Oe24 gaat verder:

2018: Meer dan duizend bloeddelicten met een mes
“In 2007 waren er in het hele land 189 bloeddelicten met een mes of een steekwapen. In 2017 waren er 743 steekwapens betrokken (+293 %). Vorig jaar is dit cijfer nog verder geëxplodeerd en overschreed volgens de politie de grens van 1.000 (de exacte cijfers worden alleen in het kader van de criminaliteitsstatistieken geëvalueerd). Dit betekent: “In vergelijking met 2007 en 2018 is de stijging zelfs meer dan 400%”.

Net zoals in de rest van Europa behoort ook de politie tot de slachtoffers: Alleen al in 2017 werden 29, voornamelijk patrouilleagenten, met een mes aangevallen.

Het aandeel buitenlanders onder de messentrekkers is buitensporig hoog
Net als in Duitsland is het ook in Oostenrijk een feit dat, hoewel het totale criminaliteitspercentage gelijk blijft of zelfs afneemt, het extreem stijgt onder mensen met een migratieachtergrond, vooral onder mensen die “er nog niet zo lang zijn”, en een steeds ernstiger probleem voor de veiligheid in het land wordt.

In het geval van “geïmporteerd geweld” spelen bijzonder ernstige en brute mes-aanvallen een centrale rol: “Het aandeel buitenlanders onder de messentrekkers is opvallend hoog in vergelijking met de totale bevolking. Sinds 2016 hebben 50 Afghanen, 16 Noord-Afrikanen, 14 Tsjetsjenen, 7 Irakezen, Iraniërs en Turken en 5 Syriërs toegestoken”.

Forensisch psychiater Sigrun Roßmanith verklaart dit in een interview met oe24 als een gevolg van de verschillende culturele gewoontes die vervolgens de Europeanen worden aangedaan:

“Het gebruik van messen is vanzelfsprekender geworden. In sommige culturen kan het gebeuren dat conflicten niet door het woord, maar door het mes worden opgelost – intussen ook in ons land. Niet alleen in relaties: Het mes is onmiddellijk klaar als een krenking of woede ontaardt”.

Zelfs een resolute sluiting van de grenzen zou alleen op lange termijn helpen
De cijfers uit Oostenrijk, waar er al lang tekenen van verbetering in de politieke arena zijn, tonen aan: Geïmporteerde gewelddadige criminaliteit zal lange tijd ernstige schade toebrengen aan de landen die getroffen zijn door de “Wir schaffen das” opening van de grens door Merkel in 2015.

Zelfs als een Duitse regering zou besluiten tot een strikt inreisverbod voor mensen uit culturele risicogroepen, dan nog blijven de mensen die hier nu leven en die zeer gewelddadig zijn, ons land veranderen in een mekka voor mes-criminaliteit. Onder meer ondersteund door de mainstream media die zich specialiseren in het verhullen en bagatelliseren en een catastrofale rechterlijke macht waarin steeds vaker met twee maten wordt gemeten.

Bijkomende schade bij de bestrijding van criminaliteit: Vrijheidsberoving voor iedereen
Alleen een extreemrechts en strikt ordehandhavingsbeleid zal in staat zijn om deze situatie over een lange periode te verhelpen. Het feit dat het ook de vrijheid van de burgers tot een ondraaglijk niveau zal beperken, lijkt een nevenschade te zijn van deze burgeroorlog, waarin op dit moment niemand echt geïnteresseerd lijkt te zijn.

Een dreigende vernietiging van onze burgerlijke vrijheden, die een grote bedreiging vormt voor onze grondwet dan vele andere zaken, die momenteel in deze context het onderwerp zijn van verhitte discussies.

Bron:

Zahl der Messer-Attacken um 400 Prozent gestiegen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8460 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Oostenrijk: Aantal mes-aanvallen met meer dan 400 procent gestegen

 1. Je kunt alleen maar gissen hoe groot de ellende in Duitsland is! Dat zou vergelijkbaar moeten zijn, in Nederland hebben we opsporing verzocht ;-).

  Like

 2. Het leger de straat op. En wekelijks zoveel als mogelijk remigreren. Kijk masr hoe de Tamil tijgers door Sri Lanka is aangepakt.

  Like

 3. er is maar een weg; zelf de wapens pakken. als het in mijn buurt gebeurd, ik mep ze met het slaghout de hersens in, dat tuig,

  Like

 4. Tja, dat krijg je ervan als je gastvrij bent tegenover barbaren; stank voor dank…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s