Nieuw

Officieel – 95% van de zakkenrollers op het openbaar vervoer in Brussel zijn buitenlanders

Ongeveer 95 procent van de zakkenrollers die op of nabij het openbaar vervoer in Brussel werken, zijn buitenlanders, zo blijkt uit cijfers van een parlementslid.

Het Belgische parlementslid Brecht Vermeulen vroeg naar verluidt informatie over de nationaliteiten van gauwdieven aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en deelde zijn bevindingen met het lokale nieuwsportaal Sceptr.

Tussen 2008 en het eerste kwartaal van 2018 bezat slechts vijf procent van de zakkenrollers die door de autoriteiten werden betrapt de Belgische nationaliteit.

De gegevens over de overige 95 procent zijn opgesplitst in drie subcategorieën.

“De grootste groep zijn vreemdelingen die van buiten de EU komen. Zij vertegenwoordigen bijna 46 procent van de zakkenrollers in het Brusselse openbaar vervoer. Ongeveer 43 procent van de gevallen betreft inwoners van de Europese Unie en de overige 5,9 procent komt uit Europese landen die geen lid zijn van de EU, zoals Albanië”, meldt Sceptr.

Kamerlid Vermeulen zei dat het onbekend is hoeveel buitenlandse overtreders illegaal in België waren – deze gebrek aan informatie is volgens hem “onaanvaardbaar”.

– We kunnen onze kop niet in het zand steken. Meten is weten. Alleen met gedetailleerde informatie kunnen de betrokken politieke autoriteiten en veiligheidsdiensten een adequaat veiligheidsbeleid opstellen, zegt Vermeulen.

– De problemen met migranten in het station Brussel-Noord, een van de belangrijkste knooppunten van het openbaar vervoer in Brussel, zijn bekend.

Migranten hebben delen van het station Brussel-Noord omgevormd tot kraakkampen nadat het winterweer hen ertoe had aangezet om zich te verplaatsen uit het nabijgelegen Maximiliaans park, waar ze zich in de warmere seizoenen met honderden mensen verzamelen.

Sam van Rooy, een vertegenwoordiger van de Vlaams-nationalistisch-populistische partij Vlaams Belang, heeft onlangs beelden van zichzelf gepubliceerd terwijl hij door het station Brussel-Noord loopt.

“Heel de benedenverdieping van -Noord is een vies, vuil en onveilig open illegalenkamp. Onbekommerd spelen ze er voetbal. Het is van hun geworden. En niemand die er iets aan doet”, schreef van Rooy.

– Duizenden illegale immigranten verblijven in het hart van Brussel, de hoofdstad van België en Europa, en de regering doet er niets aan.  In het station vallen ze vrouwen lastig en veroorzaken ze een ongelooflijk vieze geur omdat ze hun afval en zelfs uitwerpselen overal achterlaten, vertelde de Belgische journalist Tom Lallemand aan Infowars Europe.

– Busmaatschappijen vermijden het station omdat het te gevaarlijk is en de overheid vraagt hun ambtenaren hetzelfde te doen.

Bron:

95% zakkenrollers Brussels openbaar vervoer is buitenlander
95% of Pickpockets on Brussels Public Transit are Foreigners – Official

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8180 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s