Nieuw

Moslima beweert dat haar man haar dwong met zijn vader te trouwen, die haar vervolgens tien dagen lang verkrachtte

Streetlife in de stad Bareilly in het noorden van India - hier is het verboden moslimscheidingsritueel van 'triple talaq' nog steeds populair. | Foto: ArmouredCyborg / wikimedia.org (CC-BY-SA-4.0)

Een moslimvrouw die er niet in slaagde om zwanger te worden, beweert dat haar man van haar scheidde en haar vervolgens drogeerde alvorens haar te dwingen met zijn bejaarde vader te trouwen, die haar 10 dagen lang herhaaldelijk verkrachtte alvorens haar terug te sturen naar zijn zoon.

De vrouw, wiens naam niet is vrijgegeven, maar die afkomstig is uit de stad Bareilly in de Noord-Indiase staat Uttar Pradesh, beschuldigt haar man ervan haar twee keer te scheiden door de controversiële praktijk van ‘triple talaq’.

Triple talaq’, dat nu illegaal is in India, staat elke moslimman toe zijn vrouw te scheiden door het woord ‘talaq’ (echtscheiding) drie keer aan haar te herhalen – in spraak, per brief of zelfs per tekst of e-mail.

Maar de 1.400 jaar oude soennitische moslimpraktijk is niet zo gemakkelijk om te keren, en de man kan dan niet met dezelfde vrouw hertrouwen totdat ze is getrouwd en van iemand anders is gescheiden in een proces dat bekend staat als ‘nikah halala’.

Volgens de Times of India kwam de zaak in Bareilly aan het licht nadat de vrouw haar ex-echtgenoot voor onderhoudsgeld had aangeklaagd nadat hij haar in 2017 voor de tweede keer had gescheiden, en deze keer probeerde haar ‘nikah halala’ met zijn broer te laten uitvoeren zodat hij met haar kon hertrouwen.

Ze vertelde de rechtbank dat ze geweigerd had en onthulde ook dat haar man haar eerder gescheiden had en haar om dezelfde reden in 2011 dwong te trouwen en seks te hebben met haar oudere schoonvader.

De vrouw zei dat ze toen ook weigerde, maar ze werd gedrogeerd en de ceremonie vond plaats tegen haar wil, waarna ze werd gedwongen om bij de oude man te gaan wonen die haar 10 dagen lang herhaaldelijk verkrachtte.

Haar zus bevestigde haar verhaal in een ondertekende beëdigde verklaring die zij voorlegde aan rechter Ajay Singh.

Ze zei dat het huwelijk van de vrouw in het begin goed verliep, maar toen het na twee jaar duidelijk werd dat haar zus moeite had om hem een kind te geven, werd het zuur.

Ze zei dat de man van haar zus haar uit begon te schelden voor steriel, weigerde haar voedsel te geven en haar te slaan, terwijl haar man haar seksueel begon te misbruiken.

Haar man scheidde haar uiteindelijk door ‘triple talaq’, maar toen de familie van de vrouw hem vroeg om het te heroverwegen, was hij het naar verluidt alleen eens met de voorwaarde dat ze ‘nikah halala’ met zijn vader onderging.

De vrouw weigerde, maar haar schoonfamilie injecteerde haar met geweld met een kalmerend middel alvorens het ritueel toch al af te ronden, aldus de zus.

Ze voegde eraan toe: “De komende 10 dagen verkrachtte de oudere man mijn zus en gaf haar drievoudige talaq, zodat ze haar man kon hertrouwen.

Nadat haar man haar later weer scheidde, in januari 2017, probeerde de familie haar naar verluidt weer te dwingen om ‘nikah halala’ te ondergaan met zijn jongere broer, maar ze weigerde en begon een rechtszaak tegen hem voor onderhoudsgeld.

De zaak zal op 15 februari worden behandeld. De ex-echtgenoot van de vrouw kan ook worden geconfronteerd met een groot aantal strafrechtelijke aanklachten, waaronder verkrachting, onnatuurlijke seks en samenzwering.

Triple talaq’ werd in 2017 bij wet verboden in India onder het wetsvoorstel Moslimvrouwen (bescherming van de rechten op het huwelijk), maar het gaat nog steeds door ondanks de dreiging van drie jaar gevangenisstraf voor de man.

Bron:

Muslim Woman Claims Husband Forced Her To Marry His Dad – He Raped Her For 10 Days

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (829 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Moslima beweert dat haar man haar dwong met zijn vader te trouwen, die haar vervolgens tien dagen lang verkrachtte

  1. Zou die ouwe smeerlap de beschikking over viagra hebben gehad of zou hij zijn goor ding met een touwtje hebben aangelopen ,net als een ballon ? Of teveel roundup hebben gesproeid Al met al zijn ze daar onderontwikkeld of zwaar gestoord.

    Like

  2. Republikein // februari 15, 2019 om 10:49 //

    Achterlijk gaat nooit voorbij.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s