Nieuw

EU-Raad geeft groen licht voor de meest extreme versie van artikel 13

Afgelopen vrijdagavond hebben de nationale regeringen van de EU het akkoord overgenomen dat Frankrijk en Duitsland hebben bereikt over de omstreden EU-auteursrechtrichtlijndie eerder deze week was uitgelekt.

De knieval van de Duitse regering voor Frankrijk maakte een einde aan de patstelling. Helaas heeft het niet geholpen dat Malta en Slowakije zich hebben aangesloten bij Italië, Polen, Nederland, Zweden, Finland en Luxemburg, die eerder tegen de huidige stand van de richtlijn hadden gestemd.

Dit nieuwe standpunt van de Raad is in feite extremer dan eerdere versies, waarbij alle platforms ouder dan drie jaar automatisch alle uploads van hun gebruikers moeten censureren en zelfs de nieuwste bedrijven onredelijk belast worden (zie de vorige blogpost met een analyse van de deal).

Deutschland Koalitionsvertrag 2018De Duitse conservatief-sociaaldemocratische regering schendt nu overduidelijk haar eigen regeerakkoord, dat uploadfilters tegen inbreuk op het auteursrecht als disproportioneel afwijst. Deze schending van het coalitieverdrag zal met name bij veel jonge kiezers vlak voor de Europese verkiezingen in mei niet goed vallen. Inmiddels hebben prominente leden van beide Duitse regeringspartijen zich aangesloten bij de protesten tegen uploadfilters.

De overeenkomst in de Raad effent de weg voor een laatste onderhandelingsronde met het Parlement in de loop van volgende week, voordat het hele Europees Parlement en de Raad over de definitieve overeenkomst stemmen.


Voor zover toegestaan bij wet, heeft de maker afstand gedaan van alle auteursrechten en verwante of naburige rechten op dit werk.


Maar om alles te lezen sturen we u toch maar even naar de Bron:

Piratenpartij >>

Credits due waar credits due tenslotte (en als ze zich nou alleen met digitale en internetvrijheid bezig zouden houden, zou het een toffe partij zijn).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1153 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on EU-Raad geeft groen licht voor de meest extreme versie van artikel 13

 1. Bommentapijt op Brussel van Nederland,Denemarken,Italie,Noorwegen,Engeland,Polen,Hongarije,Oostenrijk,Zwitserland en Rusland en Belgie.
  Wat zullen wij het rustig krijgen.

  Like

 2. tim pietersen // februari 15, 2019 om 15:11 //

  weg met de EUSSR, leugenhonden

  Like

 3. Hb. Schwarz // februari 15, 2019 om 19:09 //

  Die fijne EU toch!
  Het zou bij de eenwording allemaal zoveel beter worden en nog meer democratie opleveren.
  Nou inmiddels weten we dat het een dictatuur zonder weerga aan het worden is en terecht lijkende op een vierde Reich. Het EU wurgkoord wordt iedere dag strakker aangetrokken. Met medewerking van onze regeringen welke uit de hand van Brussel eten. O was ik maar Engelsman, die hebben de beste keus van de eeuw gemaakt, door uit deze dure chaos te rennen.
  Dit zal en kan nooit goed gaan!
  Jammer, het had wel goed kunnen gaan, maar daar komt respect voor de burgers en gezond verstand bij kijken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s