Nieuw

Zuid-Afrika voor de vierde dag op rij zonder stroom 

De infrastructuur in Zuid-Afrika is sinds de zwarte regimewisseling alsmaar verslechtert. De problemen voor het grootste elektriciteitsbedrijf van het land zijn ook een probleem voor president Cyril Ramaphosa.

Het Zuid-Afrikaanse energiebedrijf Eskom is verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de elektriciteitsvoorziening van het land, maar kampt al lange tijd met een aantal ernstige problemen, zowel financieel als op het gebied van infrastructuur.

Tijdens de dinsdag was een derde van de totale capaciteit van het bedrijf weggevallen, wat tot verkeersopstoppingen en gesloten dienstvoorzieningen leidde.

Eskom geeft de schuld aan twee enorm grote kolengestookte elektriciteitscentrales, de nieuw gebouwde Medupi en de Kusile centrales, die ook het budget ruimschoots hebben overschreden en enkele jaren vertraging hebben opgelopen:

Medupi en Kusile blijven tekortkomingen vertonen in de betrouwbaarheid van een zinvolle bijdrage aan de opwekkingscapaciteit van Eskom te leveren, wat zeer zorgwekkend is.

Vorig jaar heeft het bedrijf de frequente stroomuitvallen verweten aan de gecontracteerde bedrijven die het elektriciteitsnet niet naar tevredenheid zouden onderhouden.

Van blank naar zwart energiebedrijf
Eskom, opgericht in 1923, is al tientallen jaren diep in de schulden gestoken. Sinds het land is overgestapt van de blanke regering naar het zwarte ANC, zijn de problemen en de schuldenlast aanzienlijk toegenomen.

De munteenheid van Zuid-Afrika, de rand, wordt ook getroffen door de grote problemen van Eskom. Een totale ineenstorting van het energiebedrijf zou voor de hele economie van het hele land problematisch zijn.

Voor de president van het land, Cyril Ramaphosa, is de kwestie belangrijk, aangezien de toegenomen stroomloosheid rechtstreeks van invloed is op het oordeel van de kiezers over hem. Zuid-Afrika zal op 8 mei naar de verkiezingen gaan.

Kan weer een zwarte insider job zijn
In het westen staat Ramaphosa vooral bekend om zijn racistische politieke ambities om land en eigendommen van de blanke bevolking van het land zonder compensatie in beslag te nemen. Hij beschuldigt de voormalige president van het land, Jacob Zuma, van het verergeren van de economische crisis van Eskom.

De rechtbanken onderzoeken nu of de beschuldigingen dat Eskom van binnenuit wordt geplunderd, waar kunnen zijn.

Vorig jaar heeft FENIXX gemeld hoe de internationaal geprezen eerste bank van Zuid-Afrika, die volledig in handen was van en gecontroleerd werd door zwarten, is ingestort na interne plunderingen door hun eigen zwarte managers, personeel en grootste eigenaars.

Eerste bank van Zuid-Afrika volledig in handen van zwarten ingestort na interne plunderingen

Het valt nog te bezien of Eskom wordt blootgesteld aan soortgelijke interne plunderingen.

Bron:

Blackouts Cripple South Africa Again as Eskom Stumbles
Wikipedia/Eskom_debt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zuid-Afrika voor de vierde dag op rij zonder stroom 

 1. Over en sluiten maar:

  Like

 2. CurvedAir // februari 14, 2019 om 05:43 //

  Niggers @Eskom: “We had some big trouble at the main generator panel in handling the controls ‘cause we had no light…”.

  Like

 3. Tja, naakt door de bush-bush rennen, blanken dood martelen, kinderen verkrachten en levend verbranden, andere zwarten groepsverkrachten: allez, dat doet het ANC goed.Maar werken, besturen plannen dat is nog niet gelukt.Misschien over een paar eeuwen van evolutie

  Like

 4. Het bericht is niet totaal correct.Eskom was Tilden black regime een super goed draaiend bedryf.Met geen schuld. Nu dankzij de door nederland ondersteunde terroristenregering Anc zitten wij zonder electriciteit.gelukkig konden heelwat blanken wel dit zien aankomen en draaien wij op alternatieve kracht.Maar een chaos is onvermijdelijk. is Nederland gereedskap om nog 50 miljoen nieuwgemaakte kanslozen op te namen?Nederland heeft de terroristen hsrtelijk ondersteund

  Liked by 1 persoon

 5. Maak je geen zorgen, als wij hier overstappen op wind en zon gaat hier het licht ook uit. Het plunderen van de gemeenschap gaat hier nu minder zichtbaar (wie denk je dat er nu bakken met geld verdienen en wie moeten dat betalen met energieheffingen etc.?), maar leidt tot dezelfde uitkomst. ‘Alternatieve’ energie is vooral ‘al te naief’. Wake up and smell the coffee!

  Like

 6. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s