Nieuw

Twaalf Turkse weekendscholen in Nederland, minister doet niks behalve een beetje huilen

Turkse weekend-internaten zijn er al zeker twintig jaar, en ook al zeker twintig jaar komt de overheid niet verder dan: “dat vinden we niet zo leuk”, alsof dit land niet ons land is en de overheid geen enkele zeggenschap heeft.

Als iets je niet bevalt, en de regels voldoen niet, dan pas je de regels aan. Dat is de taak van de overheid.

Er komen twaalf Turkse weekendscholen in Nederland, gefinancierd door Turkije. Het Nederlandse kabinet zit ermee in zijn maag. Er is geen zicht op wat er op die scholen gebeurt, maar het is niet mogelijk om ze te verbieden. Wel komt er een onafhankelijk onderzoek naar alle scholen die door andere landen worden gefinancierd.

“Waar ik me zorgen over maak, is dat het de integratie kan belemmeren”, zegt minister Koolmees. “Vanuit de gedachte dat mensen met hun rug naar de maatschappij komen te staan.

Nog een onderzoek. Man, trek je bureaulade eens open, daar liggen er nog een paar honderd. Je hoeft niet elke keer wéér hetzelfde te onderzoeken met als enige doel een beslissing uit te stellen en voor je uit te schuiven tot jij recht op je wachtgeld hebt, en die scholen nog steeds open zijn.

“Wat ik wel positief vind, is dat de Turkse overheid transparant wil zijn en alles wil delen over het lesmateriaal”, zegt Koolmees. “Tegelijkertijd zijn er meer informele scholen waar we ons zorgen over maken en beter zicht op willen. Daarom starten we een verkenning.”

De Turkse overheid en transparant … En die verkenning, is dat bovenop dat nutteloze onderzoek ?

Het is dus niet mogelijk om de scholen te verbieden, ook is toezicht door de onderwijsinspectie niet mogelijk, omdat de scholen niet door de Nederlandse overheid betaald worden.

Gekker moet het niet worden. Gelukkig kan de minister er niks aan doen, maar kan hij wel de verantwoordelijkheid afschuiven:

Volgens de minister moet de discussie over of dit wenselijk is met name op lokaal niveau plaatsvinden, met burgemeesters en gemeenten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Twaalf Turkse weekendscholen in Nederland, minister doet niks behalve een beetje huilen

  1. CurvedAir // februari 13, 2019 om 17:33 //

    Zeker, laat het plaatsen van de madrassa’s maar over aan de plaatselijke politiek: vrijwel allemaal islam-collaborateurs, trefzeker aangesteld door PvdA, D66 en Groen Links. Reguliere scholen zullen worden gesloten vanwege het gebrek aan lesgevende krachten en de toestroom van vrijwel onopleidbare islamitische larven en negers.

    De madrassa heeft de toekomst, blanke kinderen die nog een normale opleiding willen zullen toenadering moeten zoeken tot het privé onderwijs.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s