Nieuw

Rassenoorlog rond de schoenen van Katy Perry – zijn zwarten met grote lippen

De Amerikaanse artieste Katy Perry staat bekend om haar aanvallen op vermeende “racisten” en voor het propageren van raciale vermenging met zwarten (leenwoord van de sozi’s op Joop) in haar video’s. Nu wordt ze zelf beschuldigd van racisme.

De mainstream media beschuldigen Katy Perry van “racisme” vanwege schoenen die ze uit haar eigen kledingcollectie “Katy Perry Collections” droeg. Volgens de media moeten de schoenen een zogenaamde “blackface” vertegenwoordigen, een vorm van theater make-up die tot doel heeft om zwarte mensen op een stereotiepe manier in beeld te brengen.

Op de schoen is een zwart gezicht te zien met grote, rode lippen, die de media interpreteren als “racistisch spotbeeld”. Hoewel het “stereotiep” is om zwarten als zwart met grote lippen af te beelden, heeft de media er geen enkel probleem mee om zelf dat verband te leggen, ook al verwijst de kledingcollectie totaal niet naar een bevolkingsgroep.

Een woordvoerder van “Katy Perry Collections” zegt in een commentaar dat het ontwerp bedoeld is om moderne kunst te vormen en niet om haat en vijandschap te verspreiden tegen zwarte mensen met grote lippen. Vanwege de media-heibel heeft het kledingmerk de collectie echter ingetrokken.

Bron:

Katy Perry’s Fashion Line Under Fire for “Blackface” Shoes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Rassenoorlog rond de schoenen van Katy Perry – zijn zwarten met grote lippen

 1. Politiek-correcte muts schijnt zichzelf hiermede in de voet te schieten. Hilarisch die verontschuldigingen direct van het wicht.
  http://assets.businessinsider.com/katy-perry-responds-blackface-shoes-accusations-2019-2

  Like

 2. Deze schoenen zijn er in 9 kleuren, óók in een licht-beige/witte kleur, nu heeft ze van ellende de zwarte én witte schoenen uit de collectie gehaald…..

  Like

 3. Zwarten zijn ook zwart.Kleur maar verbieden? En ja ze hebben vaak lippen als een toilet ontstopper; is niet onze schuld.

  misschien had Katy een disclaimer moeten geven zoiets als “iedere gelijkenis met in leven zijnde negers berust op puur toeval en is niet zo bedoeld”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s