Nieuw

Paus Franciscus bezoekt imam opleidingsinstituut in Marokko om de gematigde islam te stimuleren

Wanneer gaat de paus het christendom stimuleren?

En als deze school om gematigde imams op te leiden zo succesvol is, waarom komen er dan zoveel islamitische staatsjihadi’s uit Marokko?

Vorig jaar ontmoette paus Franciscus in het Vaticaan Dr. Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa, de secretaris-generaal van de Moslim World League (MWL), een groep die verbonden is met de financiering van jihadterreur.

Tijdens de bijeenkomst bedankte al-Issa de paus voor zijn “eerlijke standpunten” over wat hij de “valse beweringen die extremisme en geweld koppelen aan de islam” noemde. Met andere woorden, hij bedankte de paus voor zijn dissonantie over de motiverende ideologie van de jihadterreur, die zijn groep beschuldigd wordt van financiering, en voor het belasteren van andere religies in een poging om de islam te vergoelijken.

Ook Ahmed al-Tayeb, de Grand Imam van Cairo’s al-Azhar, bedankte de paus voor zijn “verdediging van de islam tegen de beschuldiging van geweld en terrorisme”.

Is er ooit een andere paus van Rome in de geschiedenis van het christendom aangekondigd als een “verdediger van de islam”? Zou hij niet in plaats daarvan de christenen moeten verdedigen die in moslimlanden worden vervolgd?

“Verlaat hen; zij zijn blinde gidsen. En als een blinde een blinde man leidt, zullen beide in een kuil vallen”. (Matteüs 15:14)

“Paus bezoekt Marokkaanse imamschool om de gematigde islam te stimuleren”, Associated Press, 10 februari 2019:

Paus Franciscus ontmoet migranten in Marokko en bezoekt een opleidingsinstituut voor imams dat tijdens zijn bezoek aan de Noord-Afrikaanse natie van 30-31 maart een bolwerk tegen het islamitisch extremisme wil zijn…….

Tijdens zijn bezoek ontmoet Franciscus koning Mohammed VI en de priesters en zusters van het land en viert hij de mis voor de katholieke gemeenschap. Zijn ontmoeting met migranten zal plaatsvinden in het Vaticaan Caritas, de liefdadigheidsinstelling van het Vaticaan. Francis is ook van plan een bezoek te brengen aan een sociaal centrum buiten Rabat…….

Het imam opleidingsinstituut, genoemd naar de koning, trekt Marokkaanse, subsaharaanse en Europese predikers aan. Het werd geopend in 2015 en ontvangt nu meer dan 700 studenten per jaar en maakt deel uit van de inspanningen van de overheid die in 2004 begonnen zijn om terrorisme en fundamentalistische islam tegen te gaan.

Toch heeft Marokko een ongewoon groot aantal islamitische staatsstrijders gevormd. De regering heeft decennialang geprobeerd toezicht te houden op de religieuze leer van haar gemeenschappen in het buitenland, waar sommige van de in Marokko geboren buitenlandse strijders radicaliseerden.

Bron:

Pope Francis to visit imam training institute in Morocco to boost moderate Islam

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Paus Franciscus bezoekt imam opleidingsinstituut in Marokko om de gematigde islam te stimuleren

 1. Like

 2. Paus ook al moslim gezind ,is van de zotte aant worden.einde van het christendom nadert.

  Like

 3. ??

  ________________________________

  Like

 4. Deze paus doet steeds meer water bij de wijn, tot hij op het laatst alleen water zit te drinken.
  In het christendom staat wijn voor het bloed van Christus.Jezus zei dit bij het laatste avondmaal.
  Leest deze paus de bijbel nog wel? Spreekt hij hier over, je vraagt het je af soms

  Like

 5. vonpuffelen // februari 14, 2019 om 20:17 //

  Vergeet al dat PR gedoe van die paepen, dit is de eed die deze jezuiet heeft afgelegd.
  http://www.reformation.org/jesuit-oath.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s