Nieuw

Oostenrijk verbiedt islamitische symbolen

Innsbruck in Oostenrijk. © Fotocollage Samhällsnytt

In Oostenrijk zet de regering haar inspanningen voort om het extremisme te bestrijden. Symbolen van de islamitische staat en Al Qa’ida zijn reeds eerder verboden. Nu voegt men er een lange rij islamitische symbolen en een Kroatisch fascistisch symbool aan toe. Wie het verbod overtreedt, loopt het risico een forse geldboete te krijgen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat men  geen extremistische symbolen op, onder andere, vlaggen in het land accepteert. Daarom is nu besloten om een aantal symbolen toe te voegen aan de reeds bestaande verbodslijst, zo meldt het Oostenrijkse nieuwsportaal News.

Vanaf 1 maart worden de symbolen toegevoegd en een overtreding van het verbod wordt bestraft met een geldboete van 4.200 euro. Een herhaling van het misdrijf resulteert in boetes tot 10.000 euro.

Hieronder staan de symbolen die de overheid niet in het land wil zien. Het bovenste symbool is van de internationale islamitische beweging de Moslimbroederschap.

Daaronder staan symbolen van de islamistische terroristische organisaties Hamas en Hezbollah.

Het nieuwe verbod omvat ook de Turkse Nationalistische en islamitische beweging Grijze Wolven en het uitvoeren van een begroeting met de hand voorstellende een wolf.

Het is ook verboden om symbolen te gebruiken die behoren tot de Communistische Koerdische Arbeiderspartij van Koerdistan, ook wel bekend als de terroristisch geclassificeerde  guerrillabeweging PKK. Het daaropvolgende symbool behoort tot de Kroatische fascistische beweging Ustasja, die onder andere bondgenoot is geweest van nazi-Duitsland.

Reeds verboden

Voorheen waren de volgende symbolen van de islamitische staat en Al Qaida in het land reeds verboden.

Oostenrijk: IS-vlag is haat tegen een bevolkingsgroep

In Zweden ziet het er anders uit. Op dinsdag vestigden de media de aandacht op een besluit van het Openbaar Ministerie, over de vraag of de vlag van de terroristische organisatie Islamitische Staat aanzet tot haat tegen een bevolkingsgroep in Zweden betekent. Op een advertentiepagina had een persoon een foto van een IS-vlag geplaatst en had schreven “Dit is een vlag met een goede boodschap”.

De advertentie werd een paar dagen geleden daarvoor gepubliceerd, waarop iemand van een etnische bevolkingsgroep het bij het O.M. aanmeldde. Het Zweedse Openbaar Ministerie heeft nu vastgesteld dat de persoon geen misdrijf heeft gepleegd en start daarom geen vooronderzoek.

De beslissing van het O.M. verschilt van een recente rechtszaak over vlaggen met nazi-motieven. Eind vorige maand meldde SVT (Zweedse staatstelevisie) een 60-jarige man bij justitie aan die vervolgens werd veroordeeld wegens haat tegen een bevolkingsgroep, nadat hij in de zomer van 2017 op een veteranenmarkt een vlag met nazi-motieven had verkocht.

De rechtbank verklaarde in het vonnis dat de nazi-motieven een sterke symboliek hebben en dat ze neerkomen op minachting voor personen met het oog op huidskleur, geloof of nationale of etnische afkomst.

Bron:

Österrike förbjuder symboler för extremism – justitiekanslern i Sverige gör tvärtom
Diese extremistischen Symbole sind verboten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8461 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s