Nieuw

Nieuw verkozen Somalische in het Amerikaanse Congres gaat de strijd aanbinden tegen de Israëlische lobby

Ilhan Omar legt de nadruk op een kwestie die zeer controversieel is in de Verenigde Staten.

In januari werd de Somalische Ilhan Omar een van de eerste twee moslims die plaats nam in het Amerikaanse Congres. Ze heeft nu al een gigantisch schandaal gecreëerd – na de presentatie van haar stelling dat de machtige Israëlische lobby in de Verenigde Staten invloed zou uitoefenen op Amerikaanse politici.

Omar, onlangs gekozen als democratische vertegenwoordigster in het lagerhuis van het Amerikaans Congres, heeft een mediale storm in de Verenigde Staten gecreëerd.

Dit na haar reeks berichten op Twitter waarin ze de pro-Israëlische organisatie Aipac – de machtigste politieke lobbygroep in de Verenigde Staten die compromisloze steun eist bij kwesties die Israël bevoordelen – beschuldigd van invloed uit te oefenen op Amerikaanse politici.

De 37-jarige Somalische insinueerde onder andere dat Aipac zich bezighoudt met het “kopen” van congresleden.

De reactie in de Amerikaanse media was bijna hysterisch en Ilhan Omar wordt nu door een groot aantal prominenten als antisemitisch afgeschilderd. Toonaangevende Democraten hebben afstand gedaan van haar verklaringen en van Kevin McCarthy, Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, is de kritiek hevig geweest. McCarthy werd echter zelf pas nog in de herfst van vorig jaar beschuldigd van antisemitisme na het tweeten dat “Soros, Steyer en Bloomberg” probeerde de midterm-verkiezingen in de VS te “kopen”.

In een schriftelijke verontschuldiging, die volgens critici helemaal geen excuus is, schrijft Omar dat ze nu door “Joodse geallieerden geschoold” zal worden over antisemitisme.

In de volgende alinea merkt ze echter op dat ze de “problematische rol” die Aipac en andere lobbygroepen spelen in de Amerikaanse politiek zal blijven benadrukken.

Ilhan Omar retweette vervolgens een post geschreven door een activist die vertelt over zijn eigen ervaring van hoe de Israëlische lobby politici rekruteert en met behulp van geld ervoor zorgt dat ze voor de belangen van de Israëlische lobby strijden.

Amerikaanse toppolitici, niet in de laatste plaats binnen de Democraten, worden vaak gesponsord door rijke Joodse donoren en de kwestie is zeer controversieel. Terwijl de walging tegen blanken van Europese afkomst een steeds prominentere rol in de Democraten speelt, zijn niet-blanken uit de Derde Wereld steeds meer als democratische kandidaten naar voren gekomen. Dit heeft tot een dilemma geleid, omdat deze niet-blanke politici vaak ook kritiek op Israël uiten.

Bron:

Nyinvald somalier i USA:s kongress tar strid mot Israellobbyn

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Nieuw verkozen Somalische in het Amerikaanse Congres gaat de strijd aanbinden tegen de Israëlische lobby

  1. Veel sterkte naïeveling…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s