Nieuw

’Nederlands HBO-diploma te koop in Qatar’

Pixabay

De Inspectie van het Onderwijs doet onderzoek naar examenfraude op de vestiging van hogeschool Stenden in Qatar. Leerlingen zouden er ten onrechte een Nederlands diploma hebben gekregen, schrijft NRC.

De krant heeft interne correspondentie en studentendossiers in bezit en sprak met betrokkenen. Daaruit blijkt dat de vestiging kampt met corrupt personeel, tentamen- en examenfraude en een gebrekkige administratie. Ook zou op de school sprake zijn van “frustratie, ergernis en angst”.

De vestiging in Qatar is een van de buitenlandse vestigingen van NHL Stenden, een onderwijsinstelling met de hoofdvestiging in Leeuwarden. De school heeft ook locaties in Zuid-Afrika, Thailand en op Bali. De vestiging in Doha, de hoofdstad van Qatar, is de grootste nevenvestiging.

Een oud-medewerker zou de school hebben aangegeven bij de inspectie. NHL was sinds 2014 op de hoogte maar zou niks hebben gedaan.

Fusieschool NHL Stenden valt met 24.000 studenten en 2.000 medewerkers net buiten de top-10 van grootste hogescholen in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s