Nieuw

Begroting Spanje weggestemd, kabinet Sánchez op losse schroeven

In het parlement van Spanje is de begroting van de regering van premier Sánchez weggestemd. Daarmee lijkt de weg vrij voor nieuwe verkiezingen.

Het was al de verwachting dat het parlement de begroting zou torpederen. Sánchez’ socialistische partij PSOE heeft slechts 84 van de 350 zetels in handen en een krappe meerderheid met andere partijen verdampte toen de Catalaanse partijen zich terugtrokken.

De Catalanen hebben de regering voor het blok gezet. De separatisten wilden alleen voor de begroting stemmen in ruil voor onderhandelingen over een autonoom bestuur van de regio. Dat was onbespreekbaar voor Sánchez, die schermde met de grondwet.

Sánchez zei voor de stemming dat goedkeuring van de begroting essentieel was voor het voortbestaan van het kabinet. De verwachting is dat hij op korte termijn verkiezingen uitschrijft, die mogelijk al eind april plaatsvinden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s